Gündem

Fransa’da Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışmasında Genç Kızlar Yarıştı

Fransa’nın Alpes kentinde Müslüman kız öğrenciler, Kur’an’ı Kerim Okuma Yarışması Bölge Finali’nde yarıştı.
15 Mart 2023
@Camiahaber

Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi Merkez binasında “Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi. 16 genç kızın katılım sağladığı yarışmanın bölge finalinde büyükler kategorisinde CIMG Nantua Şubesi’nden Almina Oran, küçükler kategorisinde ise Oyonnax Şubesi’nden Miray Koçabaş birinci oldu.

“Kur’an-ı Kerim okuyan öğrencilerimizin sayılarının artmasını temenni ederim”

CIMG Alpes Bölgesi Kadınlar Teşkilatı Başkanı Ayişe Yılmaz, yarışmada yaptığı konuşmada, “Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği olan başta velilerimiz olmak üzere tüm görevlilerimize şükranlarımı sunarım. Böylesine yarışmalar vesilesiyle Kur’an-ı Kerim okuyan öğrencilerimizin sayılarının artmasını temenni ederim” diye kaydetti.

“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir”

Programda söz alan Alpes Bölgesi Kadınlar Gençlik Teşkilatı Başkanı Esma Oran da Kur’an öğretiminin önemine değinerek, “Hz. Peygamber yıllar öncesinden mesajı vermiştir: ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ Bu müjdeye mazhar olan sizlere selam olsun. Bu vesileyle yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye kaydetti. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere Kadınlar Teşkilatı tarafından belirlenen hediyeler takdim edildi. Ayrıca tüm yarışmacılara ve jüri heyetine de çeşitli hediyeler verildi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş