Toplum

Avrupa’daki Cemaatler Bu Yıl İlk Kez Takvim Birliği İle Oruç Tutacak

Takvim birliğine giden Avrupa’daki İslami cemaatler, 23 Mart'ta başlayacak Ramazan ayında ilk kez aynı vakitte oruç açacak, aynı vakitte teravih kılacak ve aynı vakitte sahura kalkacak.
21 Mart 2023
@shutterstock

Avrupa’daki Müslümanlar, bu yıl ilk kez Ramazan ayını takvim birliği ile geçirecekler. Pek çok Müslüman cemaat oruçlarını aynı saatte açacak ve aynı saatte, yatsı ve teravih namazı kılacaklar. Yine aynı saatte de sahura başlayacaklar.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) gibi İslami cemaatler olmak üzere Avrupa’daki İslami cemaatlerin önemli bir bölümü 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren namaz vakitlerini gösteren takvimlerde aynı vakitleri kullanma kararı almıştı. Bu karara Türkiye, Arap ve Balkan kökenli İslamî cemaatler de katılarak ortak namaz vakitleri takviminde anlaşılmıştı.

Toplum | 29 Kasım 2022 Avrupa’da İslami Cemaatler’den Takvim Birliği: 2023’de Başlıyor 29 Kasım 2022

İlk Teravih 22 Mart Çarşamba

Bu yıl ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başlıyor. Ramazan ayının ihyası için kılınan Teravih namazı ise sahura ilk kalkılacağı geceden itibaren kılınıyor. Sahura ise Çarşambayı Perşembeye bağlayan gecenin sonunda kalkılacak.

Takvim birliği sebebiyle, iftar, teravih ve sahur vakitleri bu takvim birliğine dahil olan cemaatlere bağlı camilerde aynı vakitlerde başlayacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş