Toplum

Avrupa’da İftar Sofralarında Ramazan Bereketi

Avrupa’daki Müslümanlar, başta İslam Toplumu Millî Görüş olma üzere Müslüman cemaatlerin düzenlediği iftar programlarıyla bir araya geliyor.
03 Nisan 2023
Belçika İslam Federasyonu tarafından düzenlenen iftara çok sayıda davetli katıldı. @foto:aa

Avrupa’daki Müslüman iftar sofralarında Ramazanın bereketini yaşıyor. Verilen iftarlarda bir araya gelen Müslümanlar çeşitli konulara dair görüş alışverişinde bulunuyor.

Belçika İslam Federasyonu İftarı

Belçika İslam Federasyonu’nun başkent Brüksel’de Federasyon Başkanı Muhammed Ünal’ın ev sahipliğindeki düzenlediği ftara Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Brüksel merkezdeki Saint-Josse-ten-Noode Belediyesinin Başkanı Emir Kır, Belçika İslam Temsil Kurumu Başkanı Mehmet Üstün, İslam Toplumu Milli Görüş Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek, Belçika Türk toplumundan temsilciler, bazı yabancı diplomatik misyon temsilcileri, Belçikalılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Rhein Neckar Saar Bölgesinin iftar programına IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de katıldı.

Rhein Saar Neckar Bölge İftarı

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Rhein Neckar Saar Bölgesi de Ludwigshafen’deki Bölge Merkezinde iftar programı düzenledi. İftara programına Türkiye’nin Mainz Başkonsolosu Sedat Turan, Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, ile birlikte Rhein-Neckar-Saar Bölg Başkanı Şerif Aslan, Rheinland Pfalz Şura Başkanı Akif Ünal, RP Uyum sorumlusu Miguel Vicente, Speyer piskoposluğundan Dr. Joachim Reger ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Köln Bölge İftarı

Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması birincisi Abdül Kerim İleri’nin Kur’an-ı Kerim okuması ile başlayan Köln Bölge İftarına Köln Muavin Konsolos Bülent Sakarya, Köln Eğitim Ataşesi Muhterem Dilbirliği, önceki IGMG Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan, IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri ile birlikte Düseldorf ve Ruhr-A bölge başkanları, İş adamları cemiyet başkanları ve bölge yürütme kurulu idarecileri katıldı.

Hessen Bölge İftarı

Hessen Bölge iftarı ise Rüsselsheim’deki Bölge binasında yapıldı. İftara, IGMG Eski Genel Başkanlarından Dr. Yusuf Işık ile birlikte IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat ileri, Bölge yürütme kurulu üyeleri ve sivil topum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Worms Cemiyet İftarı

IGMG Worms Cemiyet iftarı da Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için Hasene derneğine bağışta bulunan SPD’li siyasetçi Klaus Hagemann’ın katılımıyla yapıldı.

Gießen Cemiyet İftarı

IGMG Gießen Buhara Camii de iftar verdi. İftar, kentteki diğer DİTİB Gißen ve Fas İslam Cemaati gibi İslamî cemaatlerin katılımı ile gerçekleşti. Gießen’de İslamî cemaatler her sene değişimli olarak bir camide iftar veriyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş