Toplum

Avrupa’da Konsolosluklarda Adres Beyanı Yoğunluğu

Avrupa’daki Türkiye vatandaşları, 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmek için adres beyanında bulunmak üzere konsolosluklara akın etti.
03 Nisan 2023

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili seçimlerine ilişkin 20 Mart 2023 tarihinde yurt dışı temsilciliklerinde askıya çıkan seçmen kütük listeleri için adres beyanı başvurusu dün sona erdi.

Askıya çıkışını takip eden hafta sonları da açık olan konsolosluklarda listelerde ismi bulunmayan vatandaşlar kendilerini yurt dışı seçmen listelerine kaydettirdiler.

Adres beyanı yapmak isteyen vatandaşlar konsolosluklarda büyük yoğunluk oluşturdu. Düsseldorf Başkonsolosluğuna cumartesi günü sadece sabah saatlerinde 500’den fazla Türk vatandaşının adres beyanı için geldiği kaydedildi.

Konsolosluklar, pazar günü de gece geç saatlere kadar vatandaşların adres beyanı işlemleri için açık kaldı

Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu önünde de gün boyu uzun kuyruklar oluştu. Konsolosluğa gelen vatandaşlar Almanya dışında olan adres ikametlerini tekrar yurt dışına kayıt ettirdiler.

Başvuru yapan kişilerin isimleri yeniden seçmen kütüğüne kayıt edilecek. Seçmen sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar https://secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtdisi adresinden isimlerinin yurt dışı seçmen listelerinde eklenip eklenmediğini kontrol edebiliyor.

Adres beyanına rağmen seçmen kütüğünde ismi bulunmayanlar ise 6 Nisan tarihine kadar konsolosluğa gidip, isimlerini kayıt etmeleri gerekiyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş