Toplum

Fudul Hospis Kursu Tamamlandı: “Amacımız, Yalnız Ölenlerin Sayısını Azaltmak”

Fudul derneğinin düzenlediği 3. Hospis ve Palyatif Eğitim Kursunun son eğitim programı Köln’de tamamlandı.
03 Nisan 2023

Fudul derneğinin 2017 yılında startı verilen Hospis ve Palyatif Yeterlilik Kursunun üçüncü eğitim kursu başarıyla tamamlandı. Kursta Hospis ve palyatif alanında uzman olan ve bu alanda çalışan Neşe Ebel ve Ali İbrahim Eken kurs eğitmeni olarak görev aldı. Korona salgını döneminde başlayan kursun son oturumu Fudul Derneği Başkanı Mesud Gülbahar ve Hospis ve Palyatif Yeterlilik Kursu Sorumlusu Ümmü Gülsüm Güre’nin katılımıyla 11 Mart’ta gerçekleştirildi.

Hastalar Yalanız Kalmasın

Kurs boyunca katılımcılar hospis ve palyatif bakım hakkında eğitildiler. Mesud Gülbahar, kursun hasta yatağında yalnız ölenlerin sayısını azaltmayı amaçladığını, hospis ve palyatifte yatan hastaların son dönemlerini huzur ve saygınlık içerisinde geçirmeleri için bu tür eğitimler sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Hospiste çalışanların çoğunlukla bunu fahri olarak yaptıklarını ve bu noktada fahri çalışmanın kişinin hayatına uyup uymayacağını değerlendirmesi gerektiğini belirten kurs eğitmeni Ali İbrahim Eken sözlerine şöyle devam etti:

Hospis Çalışması Hassasiyet Gerektiriyor

“Genel anlamda hospis ve palyatif alanında çalışmak duygusal anlamda oldukça zor. Bu nedenle bu alanda çalışmak ve eğitim almak isteyenleri özenle seçtik. Bizim için hospiste diğer bir önemli bir konu ise ölümün, yasın ve keder gibi duygusal konuların kişiye uyup uymadığı, kişinin bu alanda dayanıklılık gösterme gücünün olup olmadığını değerlendirebilmeleridir. Eğer kişi bu alanda uygun olmadığını düşünüyorsa hospis ve palyatif hizmeti veren kurumların farklı fahri çalışmalarında da görev alabilirler.”

Kurs sorumlusu Ümmü Gülsüm Güre katılımcılara teşekkür ederek sertifikalarını ve hediyelerini takdim ederken Mesud Gülbahar eğitmenlere teşekkürlerini sundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş