Gündem

Berlin’de Irkçılar Genç Dilan’ı Hastanelik Etmişti: İlk Duruşma Tamamlandı

Almanya’nın başkenti Berlin’de geçtiğimiz yıl ırkçı kişiler tarafından hastanelik edilen 18 yaşındaki Dilan’a yapılan saldırıyla ilgili mahkeme süreci başladı.
05 Nisan 2023

Almanya’nın başkenti Berlin’de 18 yaşındaki Dilan’ın geçtiğimiz yıl ırkçıların hedefi olması ve tramvay durağında 3 adam ve 3 kadın olmak üzere 6 kişinin ırkçı saldırısına uğraması sonrası mahkeme süreci başladı. Genç Dilan’ın söz konusu saldırganları dava etmesinin ardından ilk duruşma tamamlandı.

”psikolojik sıkıntılar çekiyorum”

Dilan, yaptığı savunmada, saldırı esnasında ırkçı hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Saldırganlardan bir kadının kendisine fiziki saldırıda bulunduğunu da ifade eden Dilan, “Daha sonra 6 kişi etrafımı sardı. Aralarındaki 55 yaşındaki kadın bana vurdu ve saçlarımı çekti. Bugün bile hala psikolojik sıkıntılar çekiyorum ve kabuslar görüyorum.” dedi.

”saçını çektim, nedenini hatırlamıyorum”

Dilan’ın, kendisine vurduğu ve saçını çektiğini belirttiği 55 yaşındaki kadın da yaptığı saldırıyı doğrularken, “Doğum günü kutlamıştık ve alkol almıştık. Saçını çektiğim doğru fakat nedenini hatırlayamıyorum.” diye ekledi.

saldırının dilan tarafından başlatıldığını iddia ettiler

Diğer saldırganlar ise olayı farklı şekilde değerlendirirken, kargaşanın Dilan tarafından başlatıldığını iddia etti. 43 yaşındaki bir saldırgan, “Kendisi, aramızdan iki arkadaşımızı maske takmadığı gerekçesiyle sesli bir şekilde uyardı. Daha sonra sesini daha fazla yükseltti. Ben aralarına girmek istediğimde sırtıma vurdu.” diye konuştu.

Saldırı büyük tepkilere neden olmuştu

Almanya’da söz konusu saldırı büyük tepkilere neden olurken, özellikle polisin saldırıyı farklı yorumlaması büyük tepki çekmişti. Polis, saldırının Dilan tarafından başlatıldığını açıklamış, bunu maske takmaması ile gerekçelendirmişti.

Mahkeme sürecinde ikinci duruşma 17 Nisan’da gerçekleştirilecek. Bu duruşmadan bir karar çıkması bekleniyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş