IGMG ve Hasene’den Kahramanmaraş’ta Günde 2 Bin 500 Kişiye İftar Yemeği

IGMG ve Hasene’den Kahramanmaraş’ta Günde 2 Bin 500 Kişiye İftar Yemeği

İslam Toplumu Millî Görüş ve Hasene Yardım Derneği, Ramazan ayında Türkiye’deki depremzedelere yardımları ulaştırmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta günde 2 bin 500 kişiye iftarlık dağıtılıyor.

Türkiye’de 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 şiddetindeki 2 büyük deprem 11 ilde binlerce yıkıma ve can kayıplarının yaşanmasına neden oldu. Depremler sonrası, yardım seferberliği başlatan İslam Toplumu Milli Görüş ve Hasene Yardım Derneği, depremin ilk gününden itibaren yaptığı yardım çalışmalarıyla depremzedelerin yaralarına merhem olmaya devam ediyor.

ramazanda da iftarlıklar depremzedelere ulaştırılıyor

Kahramanmaraş’ta Ramazan ayı öncesinde günlük 3 öğün sıcak yemek çıkartarak depremzede vatandaşların yeme içme ihtiyacını karşılayan Hasene derneği, Ramazan ayında da vatandaşların sıcak yemeklere ulaşmasını sağlıyor. Ramazan ayında hijyen noktasına dikkat edilen yemek üretim tesislerinde tabletlere hazırlanan yemekler, üzeri kapatılarak servis ediliyor.

Günlük 2 bin 500 kişiye hizmet ediliyor

Günlük 2 bin 500 kişiye 4 çeşit sıcak yemek dağıtılıyor. Buna göre Ramazan çadırlarında her gün iftar ve sahur verilmeye devam ediyor. Çadırlarda ayrıca teravih namazları kılınıyor ve çocuklar için çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.(c)