Toplum

Avrupa’da Ramazan Bereketi İftarlarla Devam Ediyor

Avrupa’nın çeşitli yerlerinde bulunan Müslümanlar iftar davetleriyle ramazan bereketini yaşamaya devam ediyor.
11 Nisan 2023

Ramazan ayı dolayısıyla Avrupa’daki Müslümanlar bir araya geliyor. Ramazan bereketi iftar sofralarında yaşanıyor.

Danimarka Müslümanlar Birliği Geleneksel İftar Programı

Ramazan ayı dolayısıyla Danimarka İslam Toplumu (DİT) Danimarka Müslümanlar Birliği DMU çatısı altında bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcilerini iftar programında bir araya getirdi.

Danimarka İslam Toplumu (DİT) merkez binası konferans salonunda yapılan iftar programına 140 kişi katıldı. İftar davetine katılanlar arasında T.C. Kopenhag büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, IGMG Genel Merkezi Fudul sorumlusu Mesut Gülbahar, T.C. Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Eyüp Baş katıldı. İftar programında Türkiye Kur’an-ı Kerim yarışması birincisi Bünyamin Akdağ Kur’an okudu.

Müslümanların sesi bu birliğin altında daha iyi duyulacaktır.

Bünyamin Akdağ’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program DMU Genel Sekreteri Ahmet Deniz’in selamlama konuşması ile başladı. Ahmet Deniz Danimarka Müslümanlar Birliği’nin uzun yıllardan sonra Danimarka’daki Müslümanları bir araya getirdiğini ve bundan sonra Müslümanları ilgilendiren hususlarda atılacak adımlarda ortak hareket edileceğini bildirdi.

Programda, Danimarka İslam Toplumu (DİT) Başkanı Mustafa İncikli ile birlikte, T.C. Kopenhag Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, IGMG hatibi Mesut Gülbahar ve diğer STK temsilcileri birer selamlama konuşması yaptı.
DMU iftarı, Cevdet Döner, İrfan Yiğit, Usman Ahmed ve Muhannad Mansour’un müzik ziyafeti ve DIT İrşad Başkanı Can Muhammed Özer’in duası ile son buldu.

Bielefeld İslam Cemaatleri Birliği İftarı

Bielefeld’de bulunan camilerin çatı derneği BİG Bielefeld İslam Cemaatleri Birliği iftarı da ilgi gördü.

İftara Bielefeld İslam Cemaatleri Birliği ve IGMG Gençlik Kuzey Ruhr Teşkilatlanma Başkanı Cihad Kefeli ile birlikte diğer camilerin başkanları da katıldı.

Toplam 100 kişinin iştirak ettiği iftar davetine Bielefeld Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı İngo Nürnberger, Bielefeld Polis müdürü Sandra Müller Steinhauer, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, Milletvekili Jens Teutrine, FDP Bielefeld Başkanı Jan Maik Schlifter, Eyalet Milletvekili Thorsten Klute, Bielefeld Uyum Meclisi Başkanı Murisa Adilovic ve bir çok kurumun temsilcileri katıldı.

IGMG Hamburg Kadınlar Teşkilatı İftarı

İslam Toplumu Milli Görüş Hamburg Bölge Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı da hanımlara iftar verdi. 500 hanımın iştirak ettiği iftar programına IGMG KT İrşad Başkanı Nermin Yalınkılıç ile birlikte T.C. Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara’ya vekaleten Hamide Yavuz katıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş