Toplum

Melbourne’deki Avustralyanın En Kalabalık İftarına 3 Bin Kişi Katıldı

Avusturya'nın Melbourne metropol bölgesindeki Meadow Heights ICGM camiinde verilen iftara 3 binden fazla kişi katıldı.
16 Nisan 2023

Avustralya’nın en büyük iftarı Melbourne’nun banliyölerinden Meadow Heights’deki İslam Toplumu Millî Görüş ICMG camiinde verildi. Cami ve etrafındaki sokaklara kurulan iftar sofrasında 3 binden fazla kişi katıldı.

İftar davetine katılanlar arasında Victoria Eyaleti Çok Kültürlülük Bakanı Colin Brooks ile birlikte bölge milletvekilleri ve belediye başkanı, sivil toplum kuruluşularının temsilcileri de yer aldı.

IGMG Genel Merkez hatiplerinden Ramazan Uçar’ın da yer aldığı iftar programında çeşitli kültürel faaliyetlerin yanı sıra Türk kahvesi standı de yer aldı.

İftarda Bakanlar, Milletvekilleri Yerel İdareciler de Hazır Bulundu

Uçar Camia Haber’e yaptığı açıklamada, 14’üncüsü düzenlene sokak iftarının coşkulu bir şekilde geçtiğini söyledi. Uçar, “Gerek bölgemiz, gerek şubemiz, gerek cemaatimiz ve gerekse de komşularımız bu sene coşkulu bir iftar yaşadılar. Biz de Avrupa’dan teşkilatımızın selamlarını dualarını getirdik.” dedi.

ICMG Bölge Başkanı Ramazan Ötkün de bakanlar, milletvekilleri, yerel idareciler ve 3 bininin üzerinde katılımcı ile bir iftar programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Gençlik Teşkilatı, Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın canı gönülden çalışmalarıyla mükemmel bir program çıktığını kaydetti. Avustralya’da İslam Toplumu Millî Görüş’e bağlı diğer şubelerde de ramazan ayının dolu dolu geçtiğini kaydeden Ötkün, birçok program düzenlendiğine dikkat çekti.

ICMG’nin düzenlediği Sokak İftarı, Avustralya’da halka açık olarak düzenlenen en yüksek katılımlı iftar organizasyonu olarak kayıtlara geçti.

Avustralyalı Türkler ve farklı etnik kökenlerden Müslümanların yanı sıra herkese açık olarak yapılan iftara katılanlar, cami avlusuna kurulan çadırlarda çok sayıda lezzeti tatma ikanı buluyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş