YSK Seçmen Sayısını Açıkladı: Almanya’da 1.5 Milyon Türk Vatandaşı Oy Kullanacak

YSK Seçmen Sayısını Açıkladı: Almanya’da 1.5 Milyon Türk Vatandaşı Oy Kullanacak

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde yurt dışında yaşayan 3.4 milyon Türk vatandaşı oy kullanacak. Almanya’da ise 1.5 milyon Türk vatandaşı oy kullanacak.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde yurt dışında yaşayan 3.4 milyon Türk vatandaşı oy kullanacak. Almanya’da ise 1.5 milyon Türk vatandaşı oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere yönelik yurt içi ve dışındaki seçmen sayılarına ilişkin verileri paylaştı. Yener, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nde yurt içi ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağını açıkladı.

YURT DIŞINDA 5 BİNE YAKIN SANDIK KURULACAK

Yurt dışında yaşayan Türk seçmen sayısı YSK tarafından 3 milyon 416 bin 098 olarak açıklandı. Yurt dışındaki seçmen sayısının tüm seçmenlerin yaklaşık yüzde 5,12’sini oluşturduğu görülmektedir. Yurt dışında 4 bin 969 sandık kurulacak. Almanya’da ise Türk vatandaşı olan yaklaşık 1,5 milyon seçmen oy kullanacak.

Avrupa’da en fazla seçim sandığı Almanya’da kurulacak. 26 temsilcilikte oy verme işlemi gerçekleştirilebilecek. Bunlar:

Berlin, Düsseldorf, Essen, Essen/Dortmund, Essen/Siegen, Frankfurt, Frankfurt/Fulda, Frankfurt/Limburg, Hamburg, Hamburg/Kiel, Hannover, Hannover/Bremen, Karlsruhe, Karlsruhe/Mannheim, Kassel, Köln, Köln/Aachen, Mainz, Mainz/Saarbrücken, Münih, Münster, Münster/Bielefeld, Nürnberg, Nürnberg/Regensburg, Stuttgart ve Stuttgart/Ulm başkonsoloslukları olacak.