Gençlik

Köln’de Hafızlık Öğrencileri Ramazan Ayı Boyunca Teravih Namazı Kıldırdı

Almanya’nın Köln kentinde İslam Toplumu Millî Görüş Hafızlık Öğrencileri talebeleri Ramazan ayı boyunca gündüzleri camide ezberden mukabele okudu, gece hatimle teravih namazı kıldırdı.
19 Nisan 2023
@aa

Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hafızlık Kursları, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Köln kentindeki IGMG Hafızlık Kurumu öğrencileri, Ramazan ayı boyunca gündüzleri camide ezberden mukabele okudu, gece hatimle teravih namazı kıldırdı.

“hafızlıklarını muhafaza etmelerini çok önemsiyoruz”

IGMG Köln Bölgesi Hafızlık Hocası Ekrem Sarıtaş, konuyla alakalı Camia Haber yaptığı açıklamada, “Biz hafızlarımızı yetiştirirken, mezuniyet sonrası da hafızlıklarını muhafaza etmelerini çok önemsiyoruz. Bu anlamda hatimle teravih namazı, Ramazan ayında okunan ezbere mukabele ve kalan 11 ayda sabah namazlarından önce okuduğumuz mukabeleyi hafızlık eğitiminin bir parçası ve önemli bir hizmet olarak görüyoruz.” diye kaydetti.

“Hafızlık için hedef, hırs ve heyecan lazım”

Hafızlık öğrencileri ise hafızlıkla alakalı düşüncelerini paylaşırken, 12 yaşındaki Ali Yahya Demir, “Hafızlık zor değil sadece disiplin gerek. Disiplin olunca hafızlık da kolay oluyor Allah’ın izniyle.” diye konuştu. 14 yaşındaki Ahmet Yasir Ceylan, hafızlığın çok büyük ve çok güzel bir nimet olduğunu belirtirken, “Hafızlık için hedef, hırs ve heyecan lazım.” diye kaydetti. 10 yaşında çeyrek hafız olan Kerim Yasin Karabulut ise “Hafızlık zor değil, isteyen her genç yapabilir.” diye konuştu.

Hafızlık kurumunda 70 öğrenci bulunuyor

IGMG Köln Hafızlık Kurumu’nda 70’e yakın öğrenci bulunuyor. Bunlardan 15’i hafızlık öğrenimine devam ederken, bir öğrenci mezun oldu. Hafızlık kurumunda ayrıca 1 yarı hafız 10 tane de çeyrek hafız mevcut.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş