Gündem

Almanya’da Tren Seferleri Cuma Günü Duracak

Almanya’da Demiryolu Sendikası, 21 Nisan Cuma günü Almanya genelinde 3-11 saatleri arasında tren seferlerinin durdurulacağını açıkladı.
19 Nisan 2023
Almanya'da aylık 555 Euro zam talep eden makinistler bugün 20 saatlik uyarı grevine gidecek. @Shutterstock

Almanya’da Demiryolu Sendikası (EVG), ikinci defa tren seferlerini durdurmayı planlıyor. Buna göre 21 Nisan Cuma günü 3-11 saatleri arasında tüm tren seferlerin durdurulması planlanıyor. EVG Yönetim Kurulu Üyesi Cosime Ingenschay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Grevin sabah saatlerinde olacak olması, aldığımız kararın yolculara değil, şirketlere yönelik olduğunun bir işaretidir.” diye kaydetti.

Hızlı trenler durma noktasına gelecek

Şehirler arası hızlı tren seferleri ise vakitlice yola çıkamayacağı için, durma noktasına gelecek. EVG Sendikası yetkililerinden Kristian Loroch, yine Almanya’nın en büyük sendikalarından ver.di ile bir uzlaşmanın söz konusu olmadığını belirtirken, “Bu sefer bir anlaşma söz konusu değil, böyle bir şey yapmadık.” diye konuştu.

Haftaya görüşmeler devam edecek

Gelecek hafta EVG ile Alman Demiryolları görüşmeleri sürdürecek. Sendika, çalışanları için aylık maaşlarda en az 650 Euro veya en yüksek maaştan yola çıkılarak hesaplanacak yüzde 12’lik zam (12 ay geçerli olma üzere) talebinde bulunuyor. Sendika, halihazırda yaklaşık 50 demiryolu şirketleriye görüşmeleri sürdürüyor.

ilk grev martta düzenlenmişti

Almanya’da EVG ilk grevi mart ayı sonunda ver.di ile ortaklaşa düzenlemişti. Söz konusu ulaşım grevinden toplu taşıma araçları, havaalanları ve otoyollar da etkilenmişti. Ver.di de an itibariyle yaklaşık 2,5 milyon işçi için görüşmelere devam ediyor.(bb)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş