Gündem

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff İftara Katıldı: “İslam Almanya’ya Aittir”

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, IGMG Bremen Fatih Camii'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
Abdülhamit Irmak
19 Nisan 2023
@Camiahaber

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, IGMG Bremen Fatih Camii’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Şura Bremen tarafından düzenlenen iftar yemeğine ayrıca CDU Bremen Milletvekili Wiebke Winter, Heiko Strohmann, Oğuzhan Yazıcı, Claas Rohmeyer, Yakup Çelik ve Mehmet Genç de katılım sağladı. Islam Toplumu Milli Görüş Genel Sekreteri Ali Mete’nin de katıldığı programa, ev sahibi IGMG Bremen Fatih Camii, IGMG Bremen Bölgesi yöneticileri, DITIB, Şura temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“Bu insanlar ülkemiz için bir şanstı”

Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, yaptığı konuşmanın hemen başında, daha önce de ifade ettiği, “İslam Almanya’ya aittir” sözlerini yineledi. Bu cümleyi bilerek ve isteyerek kullandığını ifade eden Wulff, “Herkesin saygı, sevgi ve barış içerisinde kalarak üstüne düşen görevleri yapması gerekiyor.”dedi.  Wulff, köprüler kurmak ve İslam’ı daha iyi anlamak için camileri ziyaret etmenin önemini vurguladı. Christian Wulff, Almanya’yı kendileri için ikinci vatan yapan bu insanlara saygı duyduğunu ifade ederek, “Bu insanlar ülkemiz için bir şanstı. Onlar sadece ekonomik gelişmeye değil toplumsal ve kültürel çeşitliğimize de katkı sağaldı. Onlar bizim tarihimizin bir parçasıdır.” diye konuştu.

“birlik içerisinde olursak, karşımızda duracak hiçbir güç yoktur”

Christian Wulff, “Biz vatandaşıyla, iş dünyasıyla, devletiyle birlik beraberlik içerisinde olursak, karşımızda duracak hiçbir güç yoktur.” diye kaydetti. Bremen Fatih Camii’nde olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Wulff, programı hazırlayan Schura Bremen’e de teşekkürlerini sundu.

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete de sosyal medya üzerinden iftar programıyla ilgili yaptığı açıklamada Almanya’da yeni bir gelenek olarak iftar sofralarının artık İslam kültürünün bir parçası haline geldiğine dikkat çekti. Aynı huzur atmosferini Almanya’da yaşamın her alanında görmek istediklerini vurguladı.

Schura Bremen Başkanı Murat Çelik ise yaptığı konuşmada, Ramazan ayının Müslümanlar için önemini değindi. Çelik, “Ramazan-ı Şerif bize mazlum ve mağdurlarla kardeşliğimizi daha güçlü bir şekilde hatırlatıyor. Onlarla her daim dayanışma sergilememiz gerektiğini ifade ediyor.” diye kaydetti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş