Toplum

Almanya Bileti, Maaşlar, Doğalgaz Fiyatı: Almanya’da 1 Mayıs’ta Neler Değişecek?

Almanya’da 1 Mayıs’tan itibaren, 49 Euro’luk Almanya Bileti, maaş ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili yenilikler söz konusu.
26 Nisan 2023
@Shutterstock

Almanya’da 1 Mayıs itibariyle vatandaşın cebini yakından ilgilendirecek yenilikler söz konusu. 49 Euro’luk Almanya Bileti resmen başlarken, bakım personeli için asgari ücret zamlanacak. Ayrıca vatandaşlar düşük doğalgaz fiyatlarından yararlanacak. Camia Haber, Almanya’da mayıs ayı itibariyle başlayacak yenilikleri derledi.

Almanya Bileti Başlıyor

Almanya’da 1 Mayıs itibariyle Almanya Bileti resmen başlıyor. 49 Euro’ya satışlarının nisan ayında başladığı Almanya Bileti, ülke genelinde kullanılabilecek. Fakat bilete vatandaşlar sadece aylık üyelik ile sahip olabilecek. 49 Euro’luk bilet, çipli kart ya da cep telefonu bileti olarak satın alınabilecek.

bakım sektöründe zam

Mayıs ayı itibariyle bakım personellerinin maaşlarına zam geliyor. Asgari ücret, çalışanın vasfına göre değişkenlik gösterirken, asgari saat ücreti, bakıcı yardımcıları için 13,90 Euro, bakıcılar için 14,90 Euro ve uzman bakıcılar için 14,65 Euro olarak belirlendi. İkinci zam Aralık 2023’de planlanıyor.

İnşaat Sektöründe Prim Müjdesi

İnşaat sektöründeki çalışanlara da mayıs ayı için prim müjdesi geldi. Buna göre inşaat sektöründe (sadece batı Almanya’da) maaşlara ek olarak 450 Euro ödenecek. İnşaat sektöründe badana, boya ve cilalama işlerinde çalışanlar için bu miktar 600 Euro olacak.

Doğalgaz Fiyat Freni

Doğalaz fiyatları da mayıs itibariyle fiyat freni ile düşüşe geçecek. Buna göre fiyatlar, fiyat freninde yasal olarak öngörülen gaz fiyatının altında olacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş