Almanya’da 1 Mayıs Gösterilerinde Arbede Çıktı! Çok Sayıda Gözaltı Var

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya gelen binlerce gösterici, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Polisle göstericiler arasında arbede yaşandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sol grupların düzenlediği eylemde, polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Neukölln ilçesinde Boddin Caddesi’nde toplanan binlerce kişi, daha sonra Kreuzberg semtindeki Oranien Meydanı’na doğru yürüdü. Eylem boyunca göstericiler, polis aleyhine sloganlar attı. Gösteriyi organize edenler, Kottbusser Tor Meydanı’na geldiğinde polisin yoğunluğunu gerekçe göstererek yürüyüşü erkenden sonlandırdı.

ÇOK SAYIDA GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

Daha sonra burada polis ile göstericiler arasında arbede çıktı. Polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Yürüyüş çerçevesinde 6 bin 300 polis görev aldı. Polis, eyleme 12 bin kişinin katıldığını ifade ederken, gösteriyi organize edenler bu sayının 20 bin olduğunu iddia etti. (cc,a)

FRANSA’DA GÖSTERİLER DEVAM EDİYOR

Fransa halkıda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, emeklilik yaşını 2 yıl artıran reforma karşı gösterilere devam ediyor. Başkent Paris’te emeklilik reformu karşıtı kitlesel eylemlerin 13’üncüsünde polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, göstericilerin kendilerine göz yaşartıcı gazla müdahale eden polislere havai fişeklerle karşılık verdiği görüldü.

Lyon kentinde de protestocuların iş yerlerinin camlarını kırdığı ve çöp kovalarını ateşe verdiği eylemlerde göstericilerin polisin dron kullanma ihtimaline karşı şemsiye açmaları dikkati çekti. Öte yandan Nantes kentinde göstericiler valiliğin girişinde yangın başlatırken polis bu kentte de çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Fransa’da hükümetin, emeklilik yaşının 62’den 64’e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylamadan Meclisten geçirme kararı üzerine, 16 Mart’ta kitlesel gösteriler başlamıştı.