Gençlik

IGMG Gençlik Teşkilatı’nın Düzenlediği Altın Hilal Film Yarışması’nda Kazanan Belli Oldu

IGMG Gençlik Teşkilatı’nın düzenlediği “Altın Hilal Kısa film Yarışması”nda kazanan belli oldu. Jüri değerlendirmesi sonucu birinciliği “Özen” adlı filmle Güney Hollanda Bölgesi aldı.
01 Mayıs 2023

Hollanda’nın Utrecht şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Teşkilatı tarafından Altın Hilal Kısa film Yarışmasının yedincisi düzenlendi. Yarışmaya toplamda yedi bölge katılım sağladı. Büyük beğeni toplayan filmler, yapılan değerlendirme neticesinde birinciliği “Özen” adlı filmle Güney Hollanda Bölgesi aldı. İkinci sırayı “Sonun Başlangıcı” adlı filmle Arlberg Bölgesi kazanırken, üçüncü sırada ise “Umutsuzluğa Kapılma” adlı filme Viyana Bölgesi yer aldı.

GÜNEY HOLLANDA BÖLGESİ BİRİNCİ OLDU

Açılış konuşmasını programın sahibi Gençlik Teşkilatı Kurumsal iletişim birimi başkanı Furkan Kökcan yaptı. Kökcan: “Kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim hepiniz programımıza hoş geldiniz. Şüphesiz bu programlar sizlerle güzel oluyor. Gençliğimizin etkinliğini ifade eden bu yarışmalar bizleri heyecanlandırıyor, motive ediyor. İnşaallah sizlerle daha nice güzel çalışmalara imza atacağız. Bu vesileyle her birinize tekrar katılımlarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU DEĞERLER SANAT ARACILIĞIYLA INSANLIĞA AKTARILMALI”

IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman da yarışmaya katılım sağlarken, yaptığı konuşmada, Müslümanların değerlerini daha çok ön plana çıkarması gerektiğinin altını çizdi. Kahraman: “Bugün yine burada gördük ki, inançlı ve hayal gücü yüksek insanlar neler başarabiliyor. Bu yüzden yarışmaya katılan tüm bölgelerimizin yeteneklerini, kısa filmlerinde sergiledikleri performansları ile bize güzel bir gün yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

“SİNEMA TEBLİĞ VE DAVET METODLARININ EN GÜÇLÜSÜ OLABİLİR”

Sade ve anlaşılır bir dil kullanmak, iletişimin en etkili yoludur. Bu nedenle, sinema tebliğ ve davet metodlarının en güçlüsü olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, kötü niyetli fikirler dahi medya yoluyla zihinlere aktarılıyor. İslam karşıtlığı, Türk-Arap düşmanlığı ve ahlaki yozlaşmadan bahsederken sinema ve medyanın etkisini göz ardı etmemiz mümkün değildir o yüzden bu gibi sorunlarla mücadele etmek için sinema ve medyayı daha etkili kullanmalıyız. Bunu yaparken amacız, algı oluşturmak değil, olguları yani gerçeğin ve hakikatin güçlenmesine katkıda bulunmaktır. Bu nedenle, yerli kültür ve sanat dallarına önem vererek, insanlığın faydasına olan her şeye odaklanmalıyız.”


Edebiyat ve şiirin önemine de vurgu yaparak şunları ifade etti. “Edebiyat ve şiir, toplumların merhametini canlı tutar ve insanların ruhunu besler. Şiir yazmayı bırakan, düşünce dünyası inşa etmeyi terkeden toplumlar duygularını yitirirler duygularını yitiren bir toplum ise canavarlaşmaya başlar sonrasında da zulmün ve gözyaşının beraberinde gelmesi kaçınılmaz olur. İşte bu yüzden biz sadece aklı merkezde tutan duyguyu öteleyen bir medeniyetin çocukları değil, biz aklı kalple birleştiren, onu tevhid eden bir medeniyetin çocuklarıyız.”

“BU TOPRAKLARDA KALICIYSAK KÜLTÜR VE SANATTA ETKİN OLMAMIZ GEREKİR”

“Değerli kardeşlerim, dava İnsanlarını ve hareketleri doğuran faktörler vardır ve bunlardan en önemlisi coğrafyadır. Coğrafyamız, kaderimizdir. Bu topraklarda artık kalıcıysak, kültür ve sanat dallarında da etkin olmamız gerekir. Şayet bu topraklarda islam medeniyetini yeşerteceksek bilinmelidirki bu medeniyetin kurucu unsurları bizler olacağız. Bu nedenle, İslam Toplumu Milli Görüş Gençlik Teşkilatı, mefkûremizi ve hareketimizi bulduğumuz yerdir.” dedi.

100’LERCE GENÇ KATILIM SAĞLADI

Programa bir çok bölgeden yüzlerce genç iştirak etti. Gençler ilgiyle takip ettiği yarışmaya bir sonraki sene katılmak için niyetlerini dile getirdiler. Yedi farklı bölgenin filmleri, jüri üyeleri Osman Doğan, İsmail Türk ve İbrahim Demiray tarafından değerlendirildi. Söz alan jüri üyeleri filmleri beklenenden de güzel bularak var olan potansiyeli daha da gün yüzüne çıkararak gençlerin kendilerini göstermelerini istediler, tebrik ve teşekkürlerini sundular.

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş