Toplum

Almanya’da 378 Bin Çocuk Anaokuluna Gidemiyor

Her çocuğun anaokuluna gitme hakkı bulunan Almanya’da, yeterli yer olmaması sebebiyle 378 bin çocuk anaokuluna gidemiyor.
07 Mayıs 2023
@shutterstock

Almanya’da 378 bin çocuğun anaokuluna gidemediği ortaya çıktı. Sol Partinin bir soru önergesine cevap veren Aile Bakanlığı verilerin 2021 yılına ait olduğunu, bu verilere göre 378 bin çocuk için Almanya’da anaokullarında yer bulunamadığını bildirdi.

Aile Bakanlığının cevabına göre Almanya’daki anaokullarında 1 ila 3 yaş arası çocuklar için 291.000, 3 ila 6 yaş arası çocuklar için ise 87.000 bin yer açığı bulunuyor.

Almanya’da her çocuğun anaokullarına gitme hakkı bulunuyor. 378 bin çocuk anaokullarında yer olmaması sebebiyle bu haktan mahrum bırakılıyor.

Aile Bakanlığının verdiği cevabı değerlendiren Sol Parti Federal Meclis Çocuk ve Gençlik Politikaları Sözcüsü Heidi Reichinnek 378 bin çocuğun erken çocukluk eğitimi ve sosyal öğrenme şansından mahrum kaldığını belirtti.

Heidi Reichinnek, federal hükümeti yerel yönetimlerle eyalet yönetimlerine yeterli kaynak aktararak kreşleri yaygınlaştırma konusunda destek vermek yerine sorumluluktan kaçmaya devam etmekle suçladı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş