Gündem

Almanya’da Okul Gezisine Katılan Başörtülü Öğrencilere İslamofobik Saldırı

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde sınavlara hazırlanmak için okul gezisine katılan Müslüman öğrenciler bir grup tarafından taciz ve tehdit edildi. Taciz sonrasında okul gezisi gece yarısı polis korumasında iptal edildi.
08 Mayıs 2023

Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki bir tatil merkezinde okul gezisinde bulunan Müslüman öğrenciler taciz edildi ve sözlü saldırıya uğradı. Bir kişinin doğum gününü kutlayan saldırganlar, öğrenci grubu içindeki başörtülü olan Müslüman kız öğrencileri taciz ederek tehditte bulundu.

Olay, Berlin’in güneydoğusunda, Heidesee kasabası yakınlarındaki bir tatil merkezinde meydana geldi. İsmi açıklanmayan Berlin’deki bir okulda eğitim gören öğrencilerin, sınavlara hazırlanmak amacıyla öğretmenleriyle beraber burada kampa girdikleri kaydedildi.

Yaşanan ırkçı saldırı sonrası, geziye katılan öğretmenler durumu polise bildirirken, polisin öğrencileri korumaya aldığı öğrenildi. Öğretmenler ayrıca öğrenci velilerini de durumdan haberdar etti. Öğrenci grubu gece sabaha karşı saat 03 sularında dinlenme yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Soruşturma Başlatıldı

Bir grubun öğrencilere İslam karşıtı söylemlere hakaret etmesi ve taciz etmesi sonrasında özellikle Müslüman öğrencilerin psikolojik olarak çöktükleri ve sınavlara yıkılmış moralle girecekleri belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Polis olayın şahitlerini dinlerken, soruşturmaya ve saldırganlara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş