Gündem

Almanya’da Camiye Saldırı: Benzin Döküp Yakmaya Çalıştı!

Almanya’da Dresden Fatih Camii’ne saldırı düzenlendi. Saldırganın camiyi benzin döküp yakmaya çalıştığı, fakat çıkan ateşin hızla söndürüldüğü aktarıldı.
10 Mayıs 2023

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan DITIB Fatih Camii’ne saldırı düzenlendi. Saldırganın camide bulunan bir rafı benzin döküp yakmaya çalıştığı aktarıldı. Cami cemaatinden birisinin olayı fark etmesi sonrası ateşin hızla söndürüldüğü ifade edildi.

saldırgan evinde tutuklandı

Polisin 34 yaşındaki saldırganı evinde tutukladığı belirtildi. Polisten yapılan açıklamada, saldırganın daha önce nisan ayında yine aynı camide bir Kur’an-ı Kerim’i yaktığı kaydedildi. Polis, ağırlaştırılmış kundaklama girişimi nedeniyle soruşturma başlattığını duyurdu.

2016’da bombalı saldırı düzenlenmişti

Dresden Fatih Camii’ne daha önce de benzer saldırılar düzenlenmişti. Eylül 2016’da camiye bombalı saldırı düzenlenmişti. Camide yaşayan imam ve ailesi şans eseri kurtulmuştu. Şubat 2021’de caminin duvarları siyasi sloganlarla boyanmıştı. Haziran 2019’da ise camiye taşlı saldırı yapılmıştı.

Müslüman ve camilere 569 saldırı

Almanya’da geçtiğimiz yıl Müslüman ve camilere 569 saldırı düzenlendi. Bu saldırılar ağırlıklı olarak aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirildi. İşlenen suçlar arasında, internet üzerinden kışkırtma, tehdit mektupları, şahsi saldırılar ve mal tahribatı yer alıyor. Saldırılarda 25 kişinin yaralandı ve sadece bir fail tutuklandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş