Toplum

Almanya’da Mavi Kartlılar İçin Yeni Kimlik Kartı Başvuruları Başladı

Almanya’da temassız çipli yeni tip Mavi Kart başvuruları başladı. Başvurular, Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilcilikleri aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.
11 Mayıs 2023
@Twitter

Almanya’da Mavi Kartlılar için yeni kimlik kartı başvuruları başladı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Temassız çipli yeni tip Mavi Kart başvurularını bugün itibarıyla Dış Temsilciliklerimiz aracılığıyla da almaya başladık.” ifadeleri kullanıldı.

daha güvenli olacak

Yeni tip Mavi Kart’ın daha güvenli olmasını sağlayan özellikleri bulunuyor. Buna göre yeni kart, yüksek güvenlikli, hologram korumalı ve temassız çipli olma özelliğini taşıyor. Bununla birlikte eski kartın tahrifata açık olma sorununun giderilmesi planlanıyor.

Mavi Kart

Mavi Kart, Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmî belgedir. Buna göre Mavi Kartlılar Türk vatandaşlarına tanınan hakların neredeyse tamamından yararlanabiliyor.

Mavi kart sahipleri örnek olarak 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun “Çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere tanınan haklar” başlıklı 28. maddesi gereğince, seçimlerde oy kullanamıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş