Toplum

Almanya’da 49 Euro’luk Bilete Öğrenci Tarifesi: 29 Euro Olacak!

Almanya’da “49 Euro’luk Bilet” olarak bilinen Almanya Bileti, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde öğrenciler için 29 Euro olacak.
18 Mayıs 2023

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde, “49 Euro’luk Bilet” olarak bilinen Almanya Bileti’nin, öğrenciler için indirimli olacağı açıklandı. Eyalet Kabinesi’nin uygulamayla ilgili 9 Mayıs tarihinde verdiği karara göre, Almanya Bileti’nin öğrenciler için 49 Euro yerine 29 Euro olacağı duyuruldu.

eyalet hükümeti destekleyecek

Söz konusu uygulamanın Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Hükümeti tarafından destekleneceği açıklandı. Buna göre hükümetin, belediyelere finansman sağlayacağı ve bu şekilde belediyelerin, söz konusu indirimi öğrencilere sunabileceği vurgulandı.

“karar belediyelerin”

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ulaşım Bakanı Oliver Krischer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bunu hayata geçirip geçirmeme kararı tabii ki belediyelere kalmış bir durum. Biz sadece söz konusu uygulamanın hazırlık aşamasını oluşturduk.” diye kaydetti.

“belediyeleri zor duruma sokabilir”

Eyaletin Belediyeler Birliği’nden yapılan açıklamada ise uygulamanın belediyeleri zor duruma sokacağı ifade edildi. Açıklamada, “Hali hazırda zaten büyük bir yükün altında olan belediyeler, günün sonunda elini cebine atmak zorunda kalabilir.” ifadeleri yer aldı.

49 Euro’luk bilete yoğun ilgi

Almanya’da 1 Mayıs tarihi itibariyle başlayan 49 Euro’luk bilete çok büyük bir talep olduğu açıklanmıştı. Ön satışların ilk üç gününde sadece Deutsche Bahn üzerinden 250 bin kişinin indirimli bilet satın aldığı duyurulmuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş