Gündem

Almanya’da NSU’dan Camiye Tehdit Mektubu: “Tüm İslamiyet’i Yok Edin”

Almanya’nın Göttingen kentinde NSU tarafından bir camiye tehdit mektubu iletildi. Mektupta, “Tüm İslamiyeti yok edin” ifadeleri yer aldı.
25 Mayıs 2023

Almanya’da son yıllarda artış gösteren İslamofobik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Son olarak Aşağı Saksonya eyaletindeki Göttingen şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Götingen Camii’ne 18 Mayıs 2023 tarihinde NSU imzalı bir tehdit mektubu iletildi.

“Almanlar size gösterecek”

Mektupta İngilizce “Kill all Islam” (Tüm İslamiyeti Öldürün) ifadeleri yer aldı. Ayrıca, “Artık uzun sürmeyecek. Almanlar size gösterecek.” ifadeleri de dikkat çekti. Cami yetkilileri olay sonrası yapılan saldırıyı polise bildirirken, polis, soruşturma başlattığını duyurdu.

belediye başkanı’ndan dayanışma mesajı

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ve Göttingen Belediye Başkanı Petra Broistedt, cami yetkililerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Belediye Başkanı Petra Broistedt yaptığı açıklamada, cami üyeleriyle dayanışma içerisinde olduğunun altını çizdi.

“Müslümanlar olarak tedirginiz”

Göttingen DİTİB Camii Dernek Başkanı Mehmet İbrahimbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cami cemaatimiz ve Göttingen’de yaşayan Müslümanlar olarak tedirginiz. Yönetim kurulu olarak sosyal medya hesabımızdan ve camiye gelen cemaatimize duyuruda bulunarak, kendilerini sağduyulu olmaya davet ettik. Yönetim kurulu olarak cemaatimizin güven içerisinde camimize gelebilmeleri ve rahat ibadet edebilmeleri için tüm imkanları sağlayacağız” açıklamasında bulundu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş