Gündem

İngiltere’de İslamofobik Paylaşım Yaptı, Belediye Başkanı Olamadı

İngiltere’deki Boston kasabası belediye meclisi, sosyal medyada İslamofobik paylaşımlar yapan meclis üyesi Mike Gilbert’in Belediye Başkanlığını onaylamadı.
25 Mayıs 2023
Boston Belediye Meclisi @thelincolnite.co.uk/

İngiltere’nin Lincolnshire kontluğuna bağlı Boston kasabası belediye meclisi, belediye başkanlığı içi aday olan Mike Gilbert’in Belediye Başkalığı adaylığını onaylamadı.

Yerel Blue Revolution (Mavi Devrim) hareketi mensubu olan Mike Gilbert, Katar’daki Dünya Kupası esnasında İslam ve Müslümanlar aleyhine uzun uzun sosyal media gönderileri yapmıştı.

“Müslümanlar savaşla yükümlüdür ve gizlenmek için takiyye yaparlar, köleliği savunur ve kadınların cinsel köle olarak kullanmasını münasip görürler.” gibi İslamofobik ifadeler kullanan Mike Gilbert’in gönderileri Müslümanlar arasında tepki uyandırmıştı.

Boston Belediye Meclisi, toplumsal barışı bozduğu ve bir grubu hedef aldığı için Mike Gilbert’in bu yaklaşımının belediye başkanı olarak görev yapmasına engel teşkil ettiği gerekçesi ile karşı çıkarak başkanlığını onaylamadı.

Mike Gilbert’in yerine Muhafazakar Parti üyesi David Brown Belediye Başkanı olarak seçildi.

“Müslümanları Hedef Almadım”

Belediye Başkanlığı onaylanmayan Mike Gilbert, yaptığı açıklamada, Müslümanları hedef almadığını sadece İslam dininin ideoloji ve kültür olarak Batı ile çatışma içinde olduğunu vurgulamak istedim” şeklinde savunma yaptı. Mike Gilbert sosyal media paylaşımında. “Batı emperyalizmi iyi bir şey olmayabilir, ama, herkese özgürlük getiriyor.” ifadelerini de kullanmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş