Dünya

Kuzey Kore’de Hristiyan Aile 2 Yaşındaki Çocuklarıyla Ömür Boyu Tutuklama Kampına Gönderildi

Kuzey Kore’de bir aile evlerinde İncil bulundurdukları iddiasıyla 2 yaşındaki çocuklarıyla birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
27 Mayıs 2023
Kuzey Kore @shutterstock

Kuzey Kore’de ailesinin evinde İncil bulundurduğu gerekçesi ile 2 yaşındaki bir çocuk ömür boyu kalmak üzere siyasal tutuklu kampına gönderildi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Uluslararası Din Özgürlüğü Raporuna göre, 2 yaşındaki çocuk ve ailesi 2009 yılında evde İncil bulundurdukları gerekçesi ile ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı raporda, 2011 yılında gizli Hristiyan oldukları gerekçesi ile yaşlı bir kadının torunuyla birlikte kurşuna dizildiği de belirtilirken, gizli Hristiyanların yanı sıra Şamanistlerin de kurşuna dizildiği bilgisine yer verildi.

Kuzey Kore’de resmî olarak bir Rus Ortodoks, iki Protestan ve bir de Katolik kilisesi bulunuyor. Ancak bu kiliselerin faaliyetleri de iktidar partisinin kontrolü altında bulunuyor.

Kuzey Kore’de resmî olarak Müslüman bulunmuyor. Ülkedeki Müslümanların neredeyse hepsi diplomatik misyonlara mensup Müslümanlar. Geri kalanı da Çin asıllı Müslümanlardan oluşuyor. Ülkede bulunan tek cami İran Büyükelçiliği içerisindeki Er Rahman Camii.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş