Gündem

“Siyasi Temsil Alanındaki Eksiklikler Demokrasiyi Zayıflatır”

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, göçmenlerin Almanya’da siyasal temsil alanında gereği gibi temsil edilemediğini, siyasal temsil açığının demokrasiye zarar verdiğini açıkladı.
26 Mayıs 2023
IGMG Genel Sekreteri Ali Mete @ Foto: Camia

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri li Mete Almanya’da göçmen toplumun siyasal olarak yeteri kadar temsil edilemediğini açıkladı. Mediendienst Integration kuruluşunun yaptığı bir araştırma üzerine bir açıklama yapan IGMG Genel Sekreteri Mete, söz konusu araştırmaya göre, göç geçmişi bulunan milletvekillerinin sayısı artmasına rağmen temsil anlamında yaşanan eksikliklerin hâlâ çok fazla olduğuna dikkat çekti.

“Temsil Oranı Yüksek Olursa Demokrasi Güçlenir”

“Parlamentolardaki temsil oranı ne kadar yüksek olursa demokrasi de o kadar güçlü olur.” diyen IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, parlamentolardaki göç kökenli milletvekillerinin sayısındaki artışın sevindirici ve hem ülkenin hem de toplumun yararına olduğunu söyledi.

Ali Mete, açıklamasında Federal Meclis’in olduğu gibi eyalet meclislerinin de toplumsal çeşitliliği tam olarak yansıtmaktan çok uzak bir yapıda olduğunun da unutulmaması gerektiğini bildirdi.

CDU/CSU ve FDF En Az Göçmen Kökenli Milletvekiline Sahip

“Rheinland-Pfalz, Nordrhein-Westfalen, Bayern, Hessen ve Saarland gibi eyaletlerde nüfus yapısı ile parlamentolardaki temsil arasında büyük farklılıklar var.” İfadelerini kullanan Ali Mete, aynı durum Hristiyan birlik partileri CDU ve CSU’nun yanı sıra FDP’de de söz konusu olduğunu, araştırmaya göre bu partilerin bünyelerinde en az göçmen kökenli milletvekilini barındırdığını söyledi.

“Bu tablo bir demokrasi zaafını göstermesinin yanı sıra halkın bazı kesimlerine olumsuz mesajlar da gönderiyor.” Diyen IGMG Genel Sekreteri Ali Mete açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Demokkratik İrade Tam Tezahür Etmeli”

“Bu arka plandan hareketle, vatandaşlığa kabul süreçlerinde planlanan kolaylıkları teşkilat olarak sevindirici buluyoruz. Bu vesileyle, Almanya’da yaşayan ve artık bu ülkenin bir parçası olan insanlara seçme ve seçilme haklarını kullanma imkânı tanınacak, bu da ülkedeki demokratik irade teşekkülünü güçlendirecektir. Bu da orta ve uzun vadede parlamentolara yansıyacaktır.

Demografik analizler, Almanya’da kültürel, dilsel ve dinî çeşitliliğin artmaya devam edeceğini gösteriyor. Bu gerçeğe gözlerini kapayanlar, ülkede her geçen gün daha da büyüyen bir halk kesimini görmezden geliyor ve kendi geleceklerini baltalıyorlar.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş