Toplum

Fransa Bölgelerinde Hacı Adaylarına Bilgilendirme Semineri Verildi

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Hac ve Umre Başkanlıkları tarafından 2023 yılında hacca gidecek hacı adaylarına bilgilendirme semineri verildi.
Mustafa Pala
31 Mayıs 2023

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) tarafından organize edilen seminere, Alpes, Güney Fransa ve Lyon Bölgesinden hac farizasını yerine getirecek olan hacı adayları katıldı.

Alpes Bölgesinden kutsal topraklara gidecek olan 80 hacı adayına Bölge Hac ve Umre Başkanı Cihat Yılmaz tarafından, hacı adaylarına haccın önemi, hacca manevi hazırlık, meşakkatlere karşı sabır, haccın farz ve gereksinimleri hususunda bilgiler sunuldu.

HACCIN FARZ VE GEREKSİNİMLERİ ANLATILDI

Güney Fransa Bölgesinden kutsal topraklara gidecek olan 57 hacı adayına, Bölge Hac ve Umre Başkanı İbrahim Özcan, hac ibadetinin tatbikatının yanı sıra kutsal topraklardaki ibadetleri bilinçli bir şekilde nasıl yerine getireceklerine dair bilgi verdi. Özcan, ayrıca hacı adaylarının birbirlerine kardeşçe davranmalarını, hakka ve hukuka riayet etmelerini beklediklerini ifade etti.

Lyon Bölgesinden hac ibadeti için yola çıkacak olan 209 kişilik hacı adaylarına ise Bölge Hac ve Umre Başkanı Bünyamin Şen, “Rabbim gidebilenlere tekrar gitmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gidebilmeyi nasip eylesin” dedi.

3 BÖLGEDEN 346 HACI ADAYI GİDECEK

Genel Merkez Hac ve Umre Başkanlığı, Emir Demirbaş ile Ahmet Yavuz’u Alpes, Güney Fransa ve Lyon Bölgelerinin hacı adaylarına önderlik yapacak olan kafile başkanları olarak tayin etti. Kafile başkanları, Mekke ve Medine’deki görevleri ile ilgili katılımcılara hatırlatmalarda bulunduktan sonra, hacı adaylarına şimdiden kabul olmuş bir hac ibadeti diledi.

Hacı adaylarının heyecanlı ve duygulu oldukları gözlemlenirken seminer, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından sona erdi.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş