Gündem

Neumünster’i Hüzne Boğan Kaza: Hacca Gidecekti Hayatını Kaybetti!

Almanya’da Neumünster'deki hemzemin geçitte bir otomobil trenle çarpıştı. Kazada Murat Çalışkan adlı sürücü hayatını kaybetti. Demiryolu hattı saatlerce kapalı kaldı.
07 Haziran 2023
@Camiahaber

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletindeki Neumünster kentinde hemzemin geçitte bir otomobil yolcu treniyle çarpıştı. Çarpışan aracın, Türkiye kökenli Murat Çalışkan’a ait olduğu bilgisi paylaşıldı. Çalışkan’ın hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

araç 400 metre sürüklendi

Neumünster Polisi’nden yapılan açıklamaya göre kaza, Neumünster’deki Stoverseegen caddesinde bulunan hemzemin geçitte meydana geldi. Kaza esnasında Murat Çalışkan’ın aracının 400 metre boyunca sürüklendiği açıklandı. 49 yaşındaki Çalışkan, kazada hayatını kaybetti. 140 yolcunun bulunduğu trende beş yolcu da yaralandı.

Kazanın nedenine ilişkin soruşturma devam ediyor

Neumünster İtfaiyesi Operasyon Şefi Frank Wolter, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, kazanın nasıl meydana geldiğinin belirsizliğini koruduğunu ifade etti. Hemzemin geçicidinin inşaat çalışmaları nedeniyle bariyerinin olmadığını ifade eden Wolter, “Bariyer sistemi çalışmıyordu ve geçit inşaat şirketi tarafından fiilen emniyete alınmıştı.” diye ekledi. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma devam ediyor.

hacca 1 ay kala hayatını kaybetti

Murat Çalışkan, geçtiğimiz yıl Hasene derneği ile Kurban Kampanyası kapsamında Hasene Gözlemcisi olarak Moğolistan’a gönüllü olarak gitmişti. Çalışkan’ın yakınları, kendisinin geçtiğimiz yıl ayrıca hacca gitmek istediğini fakat evraklar yetişmediği için, bu niyetini bu yıla ertelediğini söyledi. Çalışan, bu yıl ise tekrardan niyetlendiği hac ibadetine yaklaşık 1 ay kala hayatını kaybetti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş