Gençlik

Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı Bosna Gezisi Düzenledi

Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı Orta Öğretim Birimi, 57 gencin katılımıyla Bosna gezisi düzenledi.
Ramazan Koç
09 Haziran 2023

Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı Orta Öğretim Birimi, 26 Mayıs ile 29 Mayıs tarihleri arasında 57 gencin katıldığı Bosna gezisi düzenledi. Geziye katılan gençler Osmanlı zamanından kalan eserleri ve kabirleri ziyaret etti.

Bosna’nın tarihi şehirlerini keşfetme fırsatı bulan gençler, gezi boyunca başkent Saraybosna, Mostar ve Travnik gibi şehirleri gezdi. Orta Öğretim Birimi Gençleri, Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan köprüler, camileri gezdikten sonra Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegović ve şehitlerin kabirlerini de ziyaret ederek Yasin-i Şerif okuyarak dua ettiler.

“TARİHİMİZİ DAHA YAKINDAN TANIDILAR”

Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı Orta Öğretim Birimi Başkanı İlker Argan, Bosna gezisi hakkında açıklamalar yaparak gençlerin bu tarihi ve kültürel geziden büyük bir keyif aldığını ve önemli bir deneyim kazandıklarını söyledi. Argan, “Bosna gezisi, gençlerimizin Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini takip etme ve tarihimizi daha yakından tanıma fırsatı yakalamalarını sağladı. Ayrıca, Bosna’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek, gençlerimizin ufkunu açmasına ve farklı kültürlerle etkileşimlerini artırmalarına yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

Argan, Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı Orta Öğretim Birimi olarak gençlere tarihi ve kültürel anlamda zengin deneyimler sunmaya ve onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş