Almanya’da Mülteci Yurtlarına Saldırılar Tekrar Yükselişe Geçti

Almanya’da Mülteci Yurtlarına Saldırılar Tekrar Yükselişe Geçti

Sol Parti, mülteci yurtlarına yapılan saldırıların bu kadar hızlı artmasının, iktidarın söylemleri dahil, ülkedeki iltica tartışmasıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor

Almanya’da mülteci yurtlarına karşı yapılan saldırıların tekrar yükselişe geçtiği bildirildi. Sol Parti Meclis Grubu’nun soru önergesini cevaplayan Federal İçişleri Bakanlığı, yılbaşındaki rakamlara göre mülteci yurtlarına karşı yılık başında 45 saldırı olduğunu açıkladı.

Bu sayının, yapılan istatistiklere göre, geçen yıl aynı dönemdeki saldırıların iki katı olduğu ifade edildi. Geçen yıl mültecilere karşı toplamda 123 aşırı sağ siyasal suç işlendiği kayıtlara geçmişti.

2015 Yılında 1047 Saldırı Olmuştu

Almanya’da mülteci yurtlarına karşı yapılan saldırılar en son 2015 yılında zirveye ulaşmıştı. 20 15 yılındaki mülteci akınından sonra 1047 saldırı kayıt altına alınmıştı.

2016-2022 yılları arasında azalan saldırılan geçen yıl tekrar yükselişe geçmiş ve 123’a çıkmıştı. Mülteci yurtları dışında mültecilere karşı ise toplamda 1248 saldırı meydana gelmişti.

Asıl Sebep İltica Tartışmaları

İçişleri Bakanlığının cevabını değerlendiren Sol Parti’nin iltica politikaları sözcüsü Clara Bünger medyaya yaptığı açıklamada bu saldırıların haftalardır Almanya’da iltica hakkına yönelik yapılan sözlü saldırıların sonucu olduğunu “Tekne doldu” gibi söylemlerle mültecilere karşı hava oluşturulduğunu söyledi. Bünger, iktidar ortakları sosyal demokratlarla Yeşiller’i de eleştirdi ve Bünger, “Sokakları, ırkçı hareketlere ve mültecilere yönelik şiddet eylemlerine  hazırlıyorsunuz.” ithamında bulundu.