Hasene, Sıla Yolcularını Bu Yıl da Kapıkule’de Karşılayacak

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) öncülüğünde Hasene International derneği ve Hennes Tour desteği ile, 22 Haziran’dan itibaren karayolu ile Avrupa’dan Türkiye’ye gidenleri Kapıkule’de karşılayacak.

IGMG öncülüğünde Hasene International ile Hennes Tour iş birliğinde Avrupa’dan Türkiye’ye giden veya dönen yolcular, Kapıkule’de çeşitli ikramlarla karşılanacak. Bu yıl da Kapıkule sınır kapısına 100 metre mesafede bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii park alanında stant kurulacak.

Uygulama 22 Haziran – 11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm gün açık olacak stantlarda Avrupa’dan gelen gönüllülerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik ekip 24 saat vardiyalı olarak hizmet sunacak.

[post-refarans id=”44787″ taraf=”sol”]

ÇOCUKLAR İÇİN HEDİYELER DAĞITILACAK

Yolculara çay-kahve, su ve meşrubat ikramlarında bulunulacak, içinde çanta, kolonya, seccade, boyama kitabı, araba kokusu kalem ve çocuklar için şeker gibi ürünlerin bulunduğu hediye paketleri dağıtılacak.

Camia Haber‘e konu hakkında bilgi veren Hasene Vakfı Genel Müdürü Ömer Söyleyenoğlu, Kapıkule’de geçtiğimiz yıl Hennes Tour ile ortaklaşa işbirliğinde başlattığımız çalışmayı bu yıl IGMG öncülüğünde yapacaklarını aktardı.

sıla yolu 2023

“Kısa Bir Mola, Küçük Bir İkram, Gönülden Gelen Bir Dua”

“Kısa Bir Mola, Küçük Bir İkram, Gönülden Gelen Bir Dua” sloganıyla uzun yoldan Türkiye’ye gelen vatandaşlarımızı hem gelişte hem gidişte onları ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyleyen Hasene Vakfı Genel Müdürü Ömer Söyleyenoğlu, “Uzun yoldan gelen vatandaşlarımıza bir güler yüz, sıcak bir karşılamayla onları memleketlerine uğurlayacağız. Dönüşte ise onları tekrardan Kapıkule’de soğuk ikramlarımızla güler yüzümüzle sağ salim ikamet ettikleri ülkelere uğurlamanın hüznünü yaşayacağız” dedi.

“Standımıza gelsinler çayımızı içsinler”

2,5 ay Kapıkule Sınır Kapısı’nda gelen ve giden yolculara hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Söyleyenoğlu, “Standın da içinde bulunduğu park alanı gece gündüz Jandarma ekipleri tarafından korunuyor. Sürücülerden ricamız park alanını transit geçmesinler. Yıllarca o yolu gitmiş gelmiş birisi olarak 100 kilometre kaldı nasıl olsa evde dinlenirim diye düşünmesinler park alanına gelsinler çayımızı içsinler, en azından 1-2 saat de olsa dinlenip tekrar yola çıksınlar. Sıla-i Rahim yapan vatandaşlarımızı standımıza bekleriz” dedi.

“Hizmetlerimiz 2,5 ay devam edecek”

Söyleyenoğlu, daha önce yapılan çalışmaların büyük ilgi ve takdir gördüğünü vurguladı. Yolculara Türkiye’ye yapılan girişte sıcak bir karşılamanın yol yorgunluğunu hafiflettiğini belirten Söyleyenoğlu, dönerken de bir veda babında Kapıkule sınır kapısındaki bekleme süresinin yükünü hafiflettiğini söyledi. Kumanya ve Kurban Kampanyası gibi çalışmalarda Hasene’ye olan desteğini hiç esirgemeyen hayırseverlere de bu çalışma aracılığıyla bir nevi teşekkür etmek istediklerini ekledi.

Bu yılki hizmet kapsamında yolculara anlaşmalı otellerde konaklama imkânı sunulacak. Yol güzergahında olası ihtiyaç durumlarında tamirhane ve lokanta tavsiyelerini belirlemek için de çalışmalar devam ediyor.