“Sonneberg Seçimleri İslam Toplumunu Derinden Rahatsız Etti”

“Sonneberg Seçimleri İslam Toplumunu Derinden Rahatsız Etti”

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete Almanya’nın Sonneberg kasabasında aşırı sağcı AfD’nin kaymakamlık seçimlerini kazanmasının Müslümanları derinden rahatsız ettiğini açıkladı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete aşırı sağcı AfD’nin Thüringen eyaletine bağlı Sonneberg kaymakamlığını kazanması üzerine bir açıklama yaptı. Ali Mete açıklamasında “Sonneberg bir uyarı değildir, aksine, hiç olmaması gerekirdi. Bu sonuç hep sağa oynayan siyasetçilerin hâlâ meseleyi anlamadığını gösteriyor.” dedi.

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete açıklamasında, Almanya’da her iki kişiden birinin açıkça İslam düşmanı bir partiye oy verdiği bir yerin bulunmasının son derece rahatsız edici olduğunu fiade ederek, Sonneberg seçimlerinin, demokrasinin usulen gerçekleşmeyeceğini, buna karşılık demokrasi düşmanlarına karşı her zaman dikkatle savunulması gerektiğini gösterdiğini bildirdi.

“Siyasetçiler Aşırı Sağa Oynuyor”

“Bu gerçeği görmek yerine, siyasetçilerin aşırı sağ uçlarda nasıl siyaset yaptığını, siyasi söylemlerin nasıl daha da sağa kaydırıldığını, siyasi gücü ele geçirmek uğruna aşırı sağcılarla nasıl iş birliği yapıldığını gözlemlemek zorunda kaldık.” diyen Ali Mete, bu bu fiyaskoda payı olan herkesin sorumlu olduğunu çünkü, aşırı sağa oynamanın, ırkçılığı kabul edilebilir, ırkçıları da seçilebilir hâle getirdiğini bildirdi.

Ali Mete açıklamasına şöyle devam etti:

“Sonneberg bir başlangıç değil, bir son olmalıdır. Bu, tüm demokratik güçler için açık bir görevdir. Bu yüzdendir ki şimdi herkesi, eylemlerini yeniden düzenlemeye, pusulasını özgür demokratik temel düzenle aynı hizaya getirmeye çağırıyoruz. Bu şekilde devam etmek bizi Sonneberg bölgesinin çok ötesinde bir yıkıma, değerlerde bir düşüşe, duyarsızlaşmaya götürecektir.”