KRM Müslüman Karşıtı ırkçılık Raporunu Değerlendirdi: “Başarılı Bir Mücadele için Acilen Harekete Geçilmeli”

KRM Müslüman Karşıtı ırkçılık Raporunu Değerlendirdi: “Başarılı Bir Mücadele için Acilen Harekete Geçilmeli”

Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi sözcüsü Murat Gümüş, Müslüman düşmanlığına karşı kararlı bir mücadele, koordineli bir yaklaşım gerektiğine dikkat çekti: “Bu nedenle, Müslüman düşmanlığıyla mücadele edecek bir federal sorumlunun atanmasına acilen ihtiyaç var.”

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), Federal içişleri Bakanlığı Bağımsız Uzman Grubu’nun (UEM) hazırladığı “Müslüman Karşıtı Irkçılık” raporunu memnuniyetle karşıladı. KRM sözcüsü Murat gümüş tarafından yapılan açıklamada, “Rapor önemli tespitleri gün ışığına çıkardığı gibi, Müslümanların Almanya’da günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları da yansıtıyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Siyasiler Görev Başına

Bağımsız Uzmanlar Grubu tarafından hazırlanan raporun, Almanya’daki Müslüman karşıtı ırkçılıkla mücadelede önemli bir kilometre taşını temsil ettiğini bildiren KRM sözcüsü Murat Gümüş, ancak başarılı bir mücadele için acilen de harekete geçilmesini istedi ve “Bağımsız Uzman Grubunun bu tavsiyelerini uygulamak artık siyasilerin görevidir.” dedi.

Müslüman Düşmanlığı Sorumlusu Atanmalı

Açıklamasında, siyasi karar vericilerin, raporda belirtilen yapılması gerekenlere dair tavsiyeleri somut önlemlerde kararlılıkla uygulaması gerektiğini isteyen Gümüş, Müslüman düşmanlığına karşı kararlı bir mücadele, koordineli bir yaklaşım gerektiğine dikkat çektikten sonra “Bu nedenle, Müslüman düşmanlığıyla mücadele edecek bir federal sorumlunun atanmasına acilen ihtiyaç var.” dedi.

Murat Gümüş açıklamasında daha sonra İslam düşmanlığı mağdurlarının kendi kendilerine danışma ve destek arama durumundan kurtarılmasını ve gerekirse mağdurların ayağına gidilerek bu danışmanlık ve destek hizmetlerinin verilmesini de gündeme getirdi ve “Camiler burada zaten önemli bir rol oynuyor. Şimdi camilerin bu alanda daha da güçlendirilmesi gerekir.” önerisinde bulundu.

Müslümanlar Toplumsal Karar Alma Sürecine Dahil Edilmeli

Gümüş ayrıca siyasilere ve karar vericilere şu tavsiyeleri yaptı:

“Almanya’da Müslüman yaşamının normal kabul edilmesi için, Müslümanların toplumsal karar alma süreçlerine aktif katılımı, devlet ve dinî cemaatler arasında daha güçlü işbirliği ve Müslüman refahının teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu yönde az da olsa adımlar geçmişte atıldı, ancak daha fazla adım atılmalıdır.