Avusturya’da Otoyol Kullanacaklar Dikkat: 726 Euro Ceza Alabilirsiniz

Avusturya’da Otoyol Kullanacaklar Dikkat: 726 Euro Ceza Alabilirsiniz

Avusturya’da oto yollarda sağ şerit kullanımı mecburiyetine uymayan sürücülere 726 Euro’ya kadar ceza kesildiği bildirildi.

Avusturya, izin sezonunun başlamasıyla otoyollardaki hız ve sürüş ihlalleri kontrollerini artırdı. Kontrollerde hız sınırını aşan sürücülerin yanı Avusturya dışından gelen araç sürücülerinin ise en az dikkat ettikleri sağ şerit kullanma şartına uymayanlara da büyük cezalar verildiği bildirildi.

Avusturya Otomobil Kurumu ÖAMTC ile Almanya Otomobil Kurumu ADAC sürücüleri Avusturya otobanları ile çift şeritli diğer yollarda sağ şerit kullanımı zorunluğu hakkında uyarılarda bulundu.

1960 yılından beri Avusturya’da çok şeritli yollarda sağ şerit kullanma mecburiyeti bulunmasına rağmen son yıllarda özellikle Avusturya dışından gelen araçların sağ şerit kullanmamasına ceza yazdıkları belirtildi.

Sağ Şeriti Kullanmayanlara 726 Euro Ceza

Otoyol kurallarına göre Avusturya’da araç sollama anı ve bütün şeritlerin dolu olması dışında hemen sağ şeride geçme zorunluluğu bulunuyor. Sağ şeridi kullanmayarak 300-400 metre sol veya orta şeritten giden araçlara 726 Euro’ya kadar ceza kesilebiliyor. Almanya’da da aynı kural olmasına rağmen, yaz tatili sebebiyle Avusturya’da kontroller daha da sıklaştırılmış bulunuyor.