Gündem

Hindistan’da Müslüman Genci Katledenlere Ödül Gibi Ceza!

Hindistan'da bir grup Hindu tarafından ağaca bağlanarak katledilen Müslüman bir gencin katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı.  
06 Temmuz 2023

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Jharkhand’daki yerel mahkeme Tabrez Ansari’nin linç edilerek öldürülmesine ilişkin görülen davada kararını açıkladı. Mahkeme, 10 sanığa 10 yıl hapis cezası verirken iki kişiyi de delil yetersizliğinden serbest bıraktı.

Dünya | 19 Haziran 2023 Hindistan’da Ağaca Bağlanan Müslüman Gence Hindu Sloganı Attırıldı 19 Haziran 2023

Müslüman genç linç edilerek öldürülmüştü

Polisin, bir grup Hindu tarafından linç edilen Tabrez Ansari’nin cesedi üzerine yapılan otopsi sonucu hazırladığı raporda, ölümün “stres” ve “kalp krizine” bağlı gerçekleştiğini ifade etmesi tepkilere neden olmuştu. Polis, raporu yeniden düzenleyerek mahkemeye sunmuştu.

Jharkhand eyaletinde 17 Haziran 2019’da 24 yaşındaki Ansari, “motosiklet çaldığı” iddiasıyla bir grup Hindu tarafından saldırıya uğramıştı.

12 saat boyunca dövüldü

Direğe bağlanarak 12 saat boyunca dövülen Ansari, saldırganlarca Hindu tanrısı Rama’yı öven sloganlar atmaya zorlanmıştı. Ertesi gün polis tarafından alınan Ansari, 4 gün boyunca gözaltında tutulmuş ve sonra hastaneye sevk edilmişti. Müslüman genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş