Almanya’da Bu Yılın En Yüksek Sıcaklığı Kaydedildi!

Alman Meteoroloji Dairesi, 38,8 derece ile ülkede yılın en sıcak günlerinin yaşandığını bildirdi.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), 38,8 derece ile bu yılın en yüksek sıcaklığının kaydedildiğini duyurdu. DWD’den yapılan açıklamada, bu yılın en sıcak gününün 15 Temmuz’da Bavyera eyaletinin Möhrendorf-Kleinseebach beldesinde ölçüldüğü belirtildi. Gelecek günlerde Almanya’da, Güney Avrupa’nın birçok bölgesine kıyasla sıcaklıkların normal seyretmesi bekleniyor.

[post-refarans id=”45763″ taraf=”sol”]

İklim değişikliği Almanya’da etkisini gösterecek

Almanya’da 25 Temmuz 2019’da Duisburg ve Tönisvorst kentlerinde sıcaklık 41,2 santigrat derece ölçülmüştü. Almanya’da gelecek yıllarda sıcaklığın son 30 yıla göre 1 dereceye kadar artacağını belirterek, iklim değişikliğinin Almanya’da etkisini göstereceği uyarısında bulundu.

Dünya genelinde en sıcak haziran ayı yaşanmıştı

Avrupa Birliği’nin Copernicus uydu izleme sistemi, geçen ayın dünya genelinde yaşanan en sıcak haziran olduğunu bildirmişti. Haziran 2023, önceki rekor olan 2019’un aynı ayını büyük farkla aşarak en sıcak haziran olarak kayda geçmişti. En yüksek sıcaklıklar özellikle Kuzeybatı Avrupa’da ölçülmüştü.

Orta ve Doğu Avrupa ile İskandinavya’nın yanı sıra Karadeniz’in batı kıyısı boyunca uzanan geniş bir hatta, ortalamadan daha kurak koşullar oluşmuştu. (aa,c)