CIMG, Fransa’da Türk-İslam Kültürünü Tanıttı

CIMG, Fransa’da Türk-İslam Kültürünü Tanıttı

Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG), Cran Gevrier Belediyesinin düzenlediği yaz etkinliğinde, Türk-İslam kültürünü tanıttı.

Fransa’nın Annecy şehrine bağlı olan Cran Gevrier Belediyesinin düzenlediği “Les Brunchs du Vallon” yaz etkinliğine davet edilen CIMG, Türk-İslam kültürünü tanıttı. Belediyenin organize ettiği etkinliğe katılan CIMG Annecy şubesi Kurumsal İletişim Başkanı Ömer Aslan, “Yerel makamlar, özellikle son 2 yıldır yapılan ortak çalışmalarımızın sonucunda, düzenlemiş oldukları bu tür etkinliklerde şubemizin de yer almasını talep etti. Yapılan bu etkinlik Türk-İslam kültürünü tanıtmak için çok güzel bir fırsat oldu” dedi.

Sema gösterisi çok beğenildi

Bu tür organizasyonlarda yer almanın önemine değinen Kurumsal İletişim Başkanı Aslan, “Cran Gevrier Belediye Başkanı, Annecy Belediye Başkanı yardımcıları ve Cran Gevrier’de ikamet eden vatandaşlar, organizasyonda yaptığımız tasavvuf kültürümüzü yansıtan ve Türk kültürünün en önemli miraslarından biri olan sema gösterisini çok beğendi” dedi.

Aslan, bu tür organizasyonlara CIMG olarak gelecek senelerde de katılacaklarını belirtti. Ayrıca etkinliğe katılanlara da Türk yemekleri ve Türk kahvesi ikram edildi.