Almanya’da Minik Öğrenciler Eğitim Hayatılarına Dualarla Başladı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 2023- 2024 öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilkokula başlayan çocuklar camilerden dualarla okula gönderildiler.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 2023- 2024 eğitim-öğretim yılında ilk ders zili çaldı. Alman müfredatınca ilkokula başlayan çocuklar da mahallelerindeki kiliseye giderek din görevlisi papazın duasıyla ders başı yapıyor. Müslüman öğrenciler ise camilere giderek yapılan dua günü ile ilkokula başlıyorlar.

İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) bağlı camilerde de ilk kez okula başlayacak minik öğrenciler için Okula Başlarken Dua Günü ismiyle etkinlik düzenlendi. Eyalet genelinde bugün gerçekleştirilen ve yarın da devam edecek etkinliğe yüzlerce Müslüman öğrenci katılacak.

Duisburg’da IGMG’ye bağlı Mevlana Camii’ndeki etkinliğe de birinci sınıfa başlayacak 30 öğrenci katıldı. Okulun ilk gününde gerçekleştirilen dua gününde cami imamı Ömer Yavuz çocuklara dua ve nasihatta bulundu. Çocuklara hediyeler takdim edildi.

Okulun ilk günü olması dolayısıyla İslam Toplumu Milli Görüş ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı NRW eyaletinde yer alan camilerde Okula Başlarken Dua Günü etkinliği düzenlendi.