Toplum

Almanya’da Çocuk Başına 10 Bin Euro Planı Büyük İlgi Uyandırdı

Almanya’da CDU'nun, 18 yaşına giren her çocuk için 10 bin Euro ödeme yapmayı içeren planı büyük ilgi uyandırırken, yetersizliği nedeniyle tepki topladı.
10 Ağustos 2023
@Shutterstock

Almanya’da Hristiyan Demokratlar partisi (CDU), çocuklara, 18 yaşına girdiklerinde devlet tarafından 10 bin Euro’luk bir başlangıç sermayesi verilmesini önerdi. Söz konusu miktarın, 18 yaşından itibaren bir üniversite eğitimi veya şirket kurma gibi amaçlar için kullanılabileceğinin altı çizildi. Bu öneri, yetersizliği nedeniyle ise ciddi eleştirilere maruz kaldı.

“Çok az ve geç bir yardım”

Köln Çocuk Koruma Birliği Genel Müdürü Lars Hüttler, CDU’nun 10 bin Euro’luk planıyla ilgili, “Çok az ve geç bir yardım. Çocuklarımıza sistemimiz daha çocukluk dönemlerinde arka çıkmalı ve güzel fırsatlar sunmalı.” ifadelerini kullandı. Hüttler ayrıca söz konusu sermayenin, 18 yaşındaki bir girişimciye ne denli yardım edeceği konusunda şüphelerinin olduğunu belirtti.

“Bu çocukların şu an paraya ihtiyacı var”

Paritaetischer Wohlfahrt adlı ülkenin en önde gelen sosyal yardım kuruluşunun başkanı Ulrich Schneider ise bu öneriye daha da eleştirel yaklaştı. Buna göre Schneider planla ilgili Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gerçekten saçma bir fikir. Almanya’da 2,9 milyon yoksul çocuk var ve bu çocukların şimdi paraya ihtiyacı var, yetişkin olduklarında değil.” diye kaydetti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş