Almanya’da Çocuk Doktorları Endişeli: Şiddetli Grip Salgını Yolda!

Almanya’da Çocuk Doktorları Endişeli: Şiddetli Grip Salgını Yolda!

Almanya’da çocuk doktorları, gelecek sonbaharla ilgili şiddetli grip salgını uyarısında bulundu.

Almanya’da çocuk doktorlarının gelecek sonbahara endişeyle baktığı aktarıldı. Buna göre yıllık grip salgınının tekrar şiddetli olacağı ifade edildi. Üstelik ilaçlarda da tedarik sıkıntısı yaşanırken, uzmanlar, ebeveynlerin evlerinde bir ecza dolabı bulundurmalarını önerdi.

“ağır grip dalgasına karşı hazırlıklı olmalıyız”

Almanya Çocuk ve Gençlik Doktorları Meslek Birliği (BVKJ) Başkanı Thomas Fischbach, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kış da ağır grip dalgasına karşı hazırlıklı olmalıyız. Özellikle Avustralya’da vaka sayıları hızla artıyor. Bu bizim için ciddi bir alarm olmalı.” diye konuştu.

[post-refarans id=”36867″ taraf=”sol”]

BVKJ Başkanı Fischbach, geçen yıldaki gibi, solunum yolu sendromu virüsünün (RSV) tekrar ciddi bir enfeksiyon dalgasının yolunu açabileceğini vurguladı. Bunun özellikle yaşlılar, zayıflamış bağışıklık sistemine sahip bireyler ve bebeklerde ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabileceği aktarıldı.

“Acil durumda gerekli olan ilaçlar şimdiden alınmalı”

Ebeveynleri, çocuk ilaçlarında yaşanabilecek olan tedarik sıkıntılarına karşı da uyaran Fischbach, “Ebeveynlerin iyi donanımlı bir ev ecza dolabı bulundurması önemli fakat büyük miktarlarda stoklamaktan ziyade, ateş düşürücü gibi acil durumlar için gerekli olan ilaçlar alınmalı.” diye kaydetti.(bb)