Müslüman Kadınların Tesettür Mayosuyla Denize Girmesine İzin Verilmedi!

Müslüman Kadınların Tesettür Mayosuyla Denize Girmesine İzin Verilmedi!

İtalya’da kadınların ve erkeklerin denize ayrı girebildiği tek plaj olan Lido Pedicin’de Müslüman bir grup kadının tesettür mayosu ile denize girmesi engellendi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Avrupa’da kadınların ve erkeklerin denize ayrı girebildiği tek plaj olan Lido Pedicin’de, bir grup tesettür mayolu Müslüman kadının denize girmesi, İtalyanlar tarafından engellendi.

[post-refarans id=”46363″ taraf=”sol”]

Müslüman kadınlar plaj yönetiminden açıklama talep etmiş olsa da yetkililer, konuya ilişkin herhangi bir düzenleme olmadığını dile getirdi.

“Müslüman kadınların denize girmesinin kabul edilemez”

Temmuz ayında da aşırı sağcı Lig Partisi’nden olan Monfalcone Belediye Başkanı Cisint, Müslüman kadınların denize girmesinin kabul edilemez bir davranış olduğunu söyleyerek Müslüman toplumuna gönderdiği açık mektupta, şu ifadelere yer vermişti:

“Denize kıyafetlerle girme alışkanlığına sahip Müslüman yabancıların bu davranışları kabul edilemez. Bu uygulama, denize girenler arasında şaşkınlığa yol açan, edep ve hijyen açısından tahammül edilemeyecek sonuçları doğuran bir uygulamadır. Bizden farklı bağlamlardan gelenlerin, kurallara uygun hareket etme yükümlülüğü vardır.” Cisint’in bu sözleri, ülkede polemiğe yol açarken, farklı kesimler bu açıklamaya tepki gösterdi. (aa,c)