Almanya’da 6 Şubat Depreminde Yardımda Bulunan Kuruluşların Yararına Davet Düzenlendi

Almanya’nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren ve 6 Şubat depreminde yardımda bulunan kuruluşların yararına belediye tarafından bir davet düzenlendi. Davete Duisburg IGMG ve Hasene temsilcileri de katıldı.

Almanya’nın Duisburg kentinde belediye tarafından düzenlenen yardım davetine yoğun katılım sağlandı. Belediye tarafından düzenlenen davet, 6 Şubat depreminde yardımda bulunan STK’lara bir teşekkür mahiyetinde gerçekleştirildi. Sahne programlarının yanı sıra, canlı müzik, çocuklara özel oyun parkurları ve yiyecek-içecek satışı da yapıldı.

Yapılan satışlardan elde edilen miktar aralarında IGMG Duisburg ve Hasene derneklerinin de olduğu 6 Şubat depreminde, bölgede faaliyet gösteren STK’lara verilecek.

@camiahaber

Programa katılan kuruluşlar arasında Almanya’dan deprem bölgesine giden ve kurtarma çalışmaları sırasında Türkçe “Zeynep Hanım, Daniel burada korkma.” diyerek enkaz altında kalan bir kadını teskin etmeye çalıştığı görüntüsüyle sosyal medyada paylaşılan doktor Daniel Lankers’ın da bağlı olduğu International Search and Rescue (ISAR), Duisburg itfaiyesi, doğal afet arama kurtarma (THW OV Duisburg) ekibi de yer aldı. (c)