Gündem

Dijital Araç Kaydı, Vergi Beyannamesi, Elektrik Fiyatları: Almanya’da Eylülde Neler Değişecek?

Almanya’da Eylül ayıyla birlikte yeni değişikler gelirken, elektrik fiyatları düştü. Ayrıca araç kayıtları artık dijital olarak da mümkün olacak.
31 Ağustos 2023
@Shutterstock

Almanya’da Eylül 2023’ten itibaren yeni değişiklikler yürürlüğe girdi. Araç sahipleri artık araçlarını dijital olarak kaydedebilecek. Elektrik fiyatlarında düşüş yaşandı. Vergi beyannamesinde de yenilikler söz konusu. Camia Haber eylülde yürürlüğe giren olan yenilikleri derledi.

Araç kaydı dijitalleştildi

Eylül ayında yürürlüğe giren yeni bir yasa ile artık araçların kaydı için gereken işlemler tamamen dijitalleştirildi. Araç sahipleri, araçlarının kaydını çevrimiçi olarak gerçekleştirebilecek. Dijital kayıt işlemi tamamlandıktan hemen sonra araç sahibi aracı kullanılabilecek.

dijital işlem maliyeti daha düşük oldu

Arabanın ruhsatı, 10 günlük geçiş süresi içinde araç sahibine gönderilecek. Bu süre içinde dijital onay, geçici bir belge olarak kabul edilecek. Bunun yanı sıra, dijital işlem maliyetinin daha düşük olması bekleniyor.

Vergi beyannamesinde son tarih 30 eylül

Almanya’da bireysel vergi beyannamesinin 2022 yılı için verilme süresi 30 Eylül tarihinde doluyor. Vergi beyannamesi ile alakalı tüm belgeler bu tarihe kadar iletilmesi gerek. Vergi danışmanı olanlar için ise son beyan verme tarihi 31 Temmuz 2024.

EON, enerji fiyatlarını düşürüyor

Enerji krizinin yoğun yaşandığı dönemde birçok elektrik tedarikçisinin fiyatları artarken, EON enerji şirketinde fiyatlar düşürüyor. 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren EON, müşterileri için elektrik ve gaz fiyatlarını düşürmeyi planlıyor. Şirketten yapılan duyuruya göre, elektrik fiyatları ortalama olarak yüzde 18, gaz fiyatları ise yüzde 28 oranında düşürülecek. Bu, özel sözleşmeleri olan müşteriler için de geçerli olacak.

Elster’da değişiklik

Birçok vatandaş tarafından vergi beyannamesi oluşturmak için kullanılan Elster finansal portalı, 18 Eylül 2023’te, gelen e-postaların depolanmasında bir değişiklik yapacak. Kullanıcılar daha önce aldıkları tüm iletileri klasörlerinde görebiliyorlardı. Gelecekte, sadece önemli belgeler kalıcı olarak saklanacak. Diğer tüm iletiler bir yıl içinde otomatik olarak silinecek.

halogen lamba türleri yasaklanıyor

Yeni halogen lamba türlerinin satışı eylül ayında yasaklanıyor. Sadece mevcut stoklar satılabilecek. Yasaklamanın temel nedeni, Avrupa Birliği’nin enerji verimliliğini artırmaya yönelik Ekodizayn Yönergesi olarak dikkat çekiyor. Halogen lambaların adım adım LED modelleri ile değiştirilmesi hedefleniyor.

ısıtma yasası kamuoyuyla paylaşılacak

Almanya’da 8 Eylül’de yeni ısıtma yasasının düzenlemeleri de kesinlik kazanıp kamuoyuyla paylaşılarak yayınlanacak. Yeni yasa taslağının da yine aynı gün Federal Meclis’e sunulması bekleniyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş