ABD’de Kur’an-ı Kerim’e Saldırı! Yere Atarak Tekmeledi

ABD’de Kur’an-ı Kerim’e Saldırı! Yere Atarak Tekmeledi

Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu önüne giden kimliği belirsiz bir kişi, Kur’an-ı Kerim’i yere atarak tekmeyle saldırdı.

Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu önünde Kur’an-ı Kerim’e saldırı düzenlendi. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, olay 8 Ağustos’ta yerel saatle 10.46 civarında gerçekleşti. Türkevi binasının ana girişinin önüne gelen bir kişi elinde tuttuğu kitabı yere atarak tekmelemeye başladı.

[post-refarans id=”43065″ taraf=”sol”]

Türkevi güvenlik görevlileri, hızla bina dışına çıkarak kimliği belirsiz kişiye müdahale etti, Türkevi binası önünden uzaklaştırdı. Söz konusu kitabın Kuran’ı-Kerim’in İngilizce baskısı olduğu anlaşıldı.

Kuran’ı-Kerim’i yere atıp tekmeledi

Olay hakkında New York Polis Departmanı (NYPD) ve Diplomatik Güvenlik Birimi (DSS) yetkililerine ulaşılarak bilgi verildiği kaydedildi. Sosyal medyaya yansıyan cep telefonu ile çekilmiş bir görüntüde, kimliği belirsiz kişinin Türkevi önünde elindeki kitabı yere attığı, daha sonra tekmeleyerek dikkat çekmeye çalıştığı anlaşılıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı saldırıyı “iğrenç” olarak niteledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülük Ofisinden, Türkevi önünde kutsal kitaba yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. ABD’nin ifade özgürlüğünü demokrasinin unsuru olarak gördüğü belirtilen açıklamada, kutsal metinlere saygısızlık “iğrenç” olarak nitelendi.

ABD’nin daha önce Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara ilişkin dile getirdiği endişeleri yinelenen açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın mayıstaki “İslamofobiye karşı koymak, benim yönetimim açısından öncelik. Müslüman karşıtı nefrete karşı durmak, herkes için özgürlük ve adalet üzerine kurulan bir ülke olarak esastır.” sözlerine atıfta bulunuldu.

“Kur’an-ı Kerim’e yönelik bu saldırıyı kınıyoruz”

ABD’nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinin New York şubesi (CAIR-NY), New York’taki Türkevi önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyı kınadı.

CAIR-NY Direktörü Afaf Nasher, yaptığı yazılı açıklamada, “Milyonlarca Amerikalı tarafından takip edilen kutsal bir metin olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Tüm inanç ve kökenlere mensup dini ve siyasi liderlerden, ülke çapında tanık olduğumuz bağnazlık ve bölünme karşısında Amerikalı Müslüman toplumun yanında olmalarını istiyoruz.” ifadesini kullandı. (aa,c)