Hannover’de Camiye NSU 2.0 Tehdit Mektubu Gönderen Şüpheli Tespit Edildi

Hannover’de Camiye NSU 2.0 Tehdit Mektubu Gönderen Şüpheli Tespit Edildi

Geçtiğimiz Temmuz ayında Hannover‘de IGMG’ye bağlı camiye “NSU 2.0” adı altında gönderilen tehdit mektubuyla ilgili bir şüpheli tespit edildi.

İslam Toplumu Milli Görüş Hannover Ayasofya Camii’ne “NSU 2.0” imzasıyla gönderilen tehdit mektubuyla ilgili olarak bir şüpheli tespit edildi.

4 Camiyi ve Konsoloslukları Tehdit Etmiş

Hannover Polisi ve savcılığı yaptığı kapsamlı bir soruşturma çerçevesinde, şüphelinin 46 yaşında bir kadın olduğunu tespit etti. Polis tespit edilen kadının farklı isimlerle çok sayıda kişiye ırkçı tehdit mektubu yazıp göndermesinden şüpheleniyor.

[post-refarans id=”46583″ taraf=”sol”]

Soruşturma kapsamında elde edilen ilk bilgilere göre, ilgili kadın Hessen eyaletinin güney bölgelerinde yerel siyasetçilerle camilere, konsolosluklara ve bir Yahudi cemaatine hakaret ve ırkçı öğeler içeren kartpostal ve mektuplar gönderdi.

Tehdit mektupları gönderilen yerler arasında Hannover, Essen ve Remscheid’de en az dört cami, Frankfurt ve Berlin’deki iki konsolosluk ve Koblenz’deki bir Yahudi cemaati bulunuyor.

Polis 46 yaşındaki kadının, belirtilen mektupların dışında başka mektuplar yazıp gönderip göndermediği ve bu tehditleri niçin yaptığını soruşturuyor.

“Yine Geleceğiz!”

İlgili şüpheli, Temmuz ayında lokanta kısmına molotof kokteylli saldırı yapılan IGMG Hannover Camiine gönderdiği tehdit mektubunda “(Yakılan) Lokantanız daha bir başlangıç. Yine geleceğiz.” ifadesini kullanmıştı.