Almanya’da Sayıştay Emekli Maaşlarındaki Vergi Muafiyetinin Yükseltilmesini İstedi

Almanya’da Sayıştay Emekli Maaşlarındaki Vergi Muafiyetinin Yükseltilmesini İstedi

Almanya Federal Sayıştayı, çocuk bakım süreleri dolayısıyla emekli maaşları artan emeklilerin, emekli maaşlarından daha az vergi kesilmesi gerektiği kararına vardı.

Almanya’da Federal Sayıştay, çocuklarının bakım süresi dolayısıyla emekli maaşları yükselen emeklilerin, vergi muafiyeti sınırının da artan maaş oranında artmasına karar verdi. Böylece emekliler daha az vergi verecek.

1992 yılından önce doğan çocuklarının ilk 2,5 yıllık bakım süresi dolayısıyla emeklilik maaşı puanı yükselen emeklilerin, emekli maaşlarında artış olduğu için fazla vergi vermek zorunda kalıyordu.

Vergi Muafiyet Sınırı Yükselmeli

Federal Sayıştay aldığı bir kararla, çocuk bakımı süresi dolayıyla emekli maaşları artan emeklilerin, vergi muafiyet oranının da yükselmesi gerektiğine hükmetti.

Federal Sayıştay’ın kararında, emeklilerin vergi muafiyetlerinin, emekli maaşlarında çocuk bakımı süresi dolayısıyla meydana gelen artış oranında yükselmesi gerektiğini bildirdi. Bu karar göre, vergi muafiyet sınırı yükseleceği için emeklilerin eline daha fazla maaş geçmiş olacak.