Toplum

Almanya’da Artan Konut Sıkıntısına Karşı Hükümet Zirve Yapıyor

Almanya’da artan konut ihtiyacı ve konut fiyatlarındaki aşırı yükselişe karşı Federal hükümet konut zirvesi topladı. Zirvede belediyelerin imar düzenlemelerini hızlıca yapmaları istendi.
25 Eylül 2023
@shutterstock

Almanya Federal hükümeti ülkede artan konut fiyatları ve inşaat sektöründeki kriz sebebiyle bir kriz zirvesi topladı.

Konut zirvesinde için hükümet çeşitli önlemler paketi sundu. Bu önlem paketleri arasında zayıflayan inşaat sektörünün daha aktif hâle getirilerek gerek kiracılar gerekse konut sahipleri için ödenebilir konut inşa edebilmesi için teşvik programı da yer aldı.

Konut zirvesinde, daha önce hükümet tarafından konut edinecek olan ailelere yapılacak olan düşük faizli kredi desteği için gerekli olan yıllık 60.000 Euro sınırı 90.000 Euro’ya çıkarılacak. Böylece daha fazla ailenin ucuz kredi alma imkanı olacak.

İmar Planlarında hızlı değişiklik

Hükümet belediyelerin imar planlarını değiştirmesi ve bu değişikliklerin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için de bir program sundu.

Öte yandan “Jung kauft Alt”  isimli programla da tamir edilip yenilenmesi gereken eski binaların ucuz ve kredi ile gençlere satılması da öngörülüyor. Bu arada, emlak satış vergilerinde indirim de ele alınan konular arasında yer aldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş