Almanya’da 18 Yaşına Giren Gençlere 20 Bin Euro Yardım Önerisi

Almanya’da 18 Yaşına Giren Gençlere 20 Bin Euro Yardım Önerisi

Almanya’da 18 yaşına giren tüm gençlerin 20 bin Euro’ya kadar “temel miras” alması önerildi.

Almanya’da Federal Hükümet Doğu Almanya Sorumlusu Carsten Schneider (SPD), Almanya’da 18 yaşına giren tüm gençlerin daha fazla “temel miras” almasını önerdi. Schneider, “18 yaşına giren tüm gençler devletten başlangıç sermayesi olarak 20 bin Euro’ya kadar almalılar.” diye kaydetti.

“servet eşitsizliğini azalatmaya yardımcı olacak”

Schneider, temel miras modelinin, fakir ve zengin arasındaki servet eşitsizliğini azaltmaya yardımcı olacağını vurguladı. SPD’li politikacı, söz konusu önerinin, miras vergisinin artırılmasıyla karşılanabileceğinin altını çizdi.

Eğitim ve serbest meslek noktasında teşvik

Temel miras modeli, Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW) tarafından yakın zamanda geliştirilmişti. Enstitüsü, “temel miras”ın, ailelerinden yeterli mali destek alamayan bazı gençleri, eğitim noktasında teşvik edebileceğini ve bu gençler için risk alarak meslek sahibi olma gibi özgürlükler yaratabileceğini belirtti.

750 bin gence 200 Euro

Almanya’da mevcut durumda gençlere yönelik 200 Euro’luk bir hediye çeki sunuluyor. Bu yıl 18 yaşına giren yaklaşık 750 bin gence 200 Euro’luk doğum günü primi veriliyor. Bu hediye çeki kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılabiliyor.(bb)