Amsterdam’da Hafızlık Merkezi ile Yeni Selimiye Camii‘ne Destek Kampanyası Başladı

Amsterdam’da 40 yıldır hizmet veren ve Kuzey Hollanda Millî Görüş’ün ilk camilerinden olan Amsterdam Selimiye Camii, yeni binasına kavuştu. Hafızlık ve Eğitim Merkezi’nin de bulunduğu yeni bina için yardım kampanyası başlatıldı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 40 yıldır hizmet veren Selimiye Camii, yeni binasına kavuştu. Islam Toplumu Millî Görüş (IGMG) çatısı altında çalışmalar yürüten Avrupa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin (Emug e.V.) İnfak Kampanyası kapsamında yardım kampanyası başlatıldı. Yeni binada Hafızlık ve Eğitim Merkezi de bulunuyor.

“Desteklerimizi esirgemeyelim”

IGMG Kuzey Hollanda Bölge Başkanı, Camia Haber’e yaptığı açıklamada, “Amsterdam Selimiye Camii hamdolsun yeni binasına kavuştu. Selimiye Camiimiz Kuzey Hollanda Bölgesi’nin ilk teşkilatlarındandır ve bu hafızlık eğitimini başlatan ilk cemiyetimiz. Lütfen desteklerimizi esirgemeyelim ve en güzel şekilde hizmet etmeye gayret edelim.” diye vurguladı.

“Çok ciddi hayallerimiz var”

IGMG Kuzey Hollanda Bölge İrşad Başkanı Ahmet Kaya da yaptığı açıklamada, herkesi yardım kampanyasına katılmaya çağırırken, “Yeni camimizde çok ciddi hayallerimiz var. Bütün kardeşlerimizi cömert bir şekilde bu yardım kampanyamıza davet ediyoruz.” diye konuştu.

“Herkesi yardım yapmaya davet ediyoruz”

Amsterdam Selimiye Camii Şube Başkanı Durmuş Güney ise yaptığı açıklamada, “Amsterdam Selimiye Camii yeni binamızı aldık elhamdulillah. Rabbimiz bu binamızda gelecek nesillerimizi rızasına uygun bir şekilde yetiştirmeyi nasip eylesin. Binamızın borcunun ödenmesi ve iç inşaatınız yapılması konusunda yardıma ihtiyacımız var. Yardım kampanyasını herkesi davet ediyoruz.” diye kaydetti.

amsterdam selimiye camii

750 metrekarelik yeni binada Ana Teşkilat, Kadınlar Teşkilatı, Gençlik Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı ile birlikte hafızlık, haftasonu kursları, mescid, bayanlara Kur’an-ı Kerim dersleri, ve restoran hizmetleri verilecek. Bu yıl İnfak kampanyası içerisinde de yer alacak olan Amsterdam Selimiye tüm yardımseverlerin yardımlarını bekliyor.

IBAN: NL73 INGB 0004 8466 69 

Stichting Milli Gorus Amsterdam Selimiye