Yazarlar

Birleşmiş Vicdanlara İhtiyacımız Var

İsrail-Filistin meselesiyle ilgili dünya âdeta bir kutuplaşma yaşıyor. İnsan hakları, demokrasi, özgürlük gibi kavramların yanı sıra, “Birleşmiş Milletler”in de maalesef sorgulandığı günlerdeyiz.
13 Kasım 2023

Masum insanlar üzerine atılan bombaları film izler gibi izliyor tüm dünya. Ölenlerin büyük kısmı çocuk, bunların önemli bir kısmı da bir yaş altında. Dünya üzerinde bir insanın hayatının, nasıl değersizleştirildiğini izliyoruz. Tarih sahnesi de tüm bu yaşananları kaydediyor…

Bu süreçte bilhassa Almanya’da İslami kuruluşlardan sürekli bir açıklama beklentisi, iş yerlerinden, okullara kadar Müslümanlardan “sürekli bir saf bildirme” beklentisine de şahit olduk. Âdeta bir manifesto bekleniyor.

Mülteciler ve azınlıklar da bu durumdan nasibini alıyor.  Almanya’da yetkililer böyle bir girişim hiç konu değilken “Gazze’den mülteci almayız.” açıklamaları yapıyor. Bir gazete daha da ileri giderek ülkede yaşayan Müslüman azınlıkları, mültecileri hedef alarak 50 maddelik bir manifesto yayımlıyor. Irkçı ifadelerle dolu olan metinde “Almanya’da ırkçılık yoktur.” ibaresi traji komik bir görüntü olarak öne çıkıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin de aralarında bulunduğu birçok BM yetkilisi sivillerin hedef alınmasına karşı çıkıp, yaşananları katliam olarak nitelerken, onlarca ülke “evet artık ateşkes olsun” diyor ancak, buna rağmen ateşkes yapılamıyor. İnsanların bu kurumlara olan güvenleri de yeniden sarsılıyor. Halbuki Birleşmiş Milletler dünya üzerinde huzur, adalet ve barışı temin etmekle görevli bir kurumdur.

İnsanlık tarihi bu yaşananların hepsini kaydediyor. Böyle bir ortamda haktan, adaletten, barıştan yana olabilenlere, vicdanlarının sesine kulak verebilenlere selam olsun. Dünyayı kurtaracak olan bu insanların birleşmiş vicdanlarının sesi olacaktır.

Kumanya Kampanyası

Hasene Uluslararası Yardım Derneği dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara ulaştırmaya çalıştığı Kumanya Kampanyası’nı başlattı. Geçtiğimiz günlerde aylarda pek çok bölgede doğal afetler meydana geldi. “İyilikte Yarışacağız” sloganıyla yapılacak kampanyada bu afetzedeler, mülteciler, savaşlardan etkilenenler öncelikli olmak üzere yine binlerce yardıma muhtaç insana el uzatılacak. Herkesi imkânları ölçüsünde kumanyalarıyla bu kampanyaya destek olarak muhtaçların sofrasına aş, gönüllerine sevinç olmaya davet ediyorum.

Pin It on Pinterest

Paylaş