Toplum

Almanya’da Sağlık Sigortası Kartları Tarih Oluyor

Almanya’da 1 Ocak’tan itibaren sağlık kartları ile ilgili büyük bir yenilik yürürlüğe giriyor. Bu tarihten itibaren sağlık sigortalılar, dijital sağlık kimliğine sahip olabilecek.
30 Kasım 2023
@Shutterstock

Almanya’da herkesin kimlik kartı ile birlikte cüzdanında taşıdığı sağlık kartları, artık bu hükmünü yitireceğe benziyor.Buna göre sağlık sigortalılar, dijital sağlık kimliğine sahip olabilecek. Başvurular 1 Ocak 2024’te başlayacak.

doktor muayenelerinde uygulanabilecek

Hastalar, cep telefonlarına indirdikleri uygulama ile, doktor muayenelerinde dijital sağlık kartlarını gösterebilecek. Bu uygulama üzerinden yine hastalar reçetelerini görüp, hasta dosyalarını görüntüleyebilecek. Yine hastalık raporları da bu uygulama üzerinden indirilebilecek.

tam manasıyla kullanım 2026’da başlayacak

Şimdiye kadar da bu dijital sağlık kartı uygulamasını dileyen şirketler yürürlüğe sokarken, ancak 1 Ocak’tan itibaren bu hizmet zorunlu olacak. Uygulamanın tam manasıyla kullanımının 2026’yı bulabileceği belirtiliyor Ancak bu dijital sağlık kimliği dışında yine dileyen kişiler, fiziki olarak sağlık kartlarını kullanmaya da devam edebilecek.(fk)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş